Dacă nu cunosti ACESTE REGULI când pleci în vacanță, este posibil să ajungi la puşcărie

in Turism

O vacanţă petrecută peste hotare se poate dovedi stresantă pentru turiştii care nu sunt puşi la curent cu interdicţiile vestimentare locale.

Înainte de a pleca spre destinaţia de vacanţă ar fi bine să vă interesaţi dacă există reguli vestimentare adoptate de autorităţi în locul cu pricina, pentru a evita amenzile sau situaţiile jenante. Interdicţii de acest tip există într-o mulţime de destinaţii turistice, care ţin de cultura locului sau, pur şi simplu, sunt decizii luate local, pentru o staţiunea anume.

Astfel, la Barcelona este interzis încă din 2011 ca turiştii să se plimbe în costum de baie altundeva decât în perimetrul plajei, regulă care a fost impusă anul acesta şi la Mallorca. Cei care nu se conformează şi ies pe stradă fără să se îmbrace decent, riscă amenzi de aproape 700 de euro.

În semn de respect, femeile sunt nevoite să-şi acopere umerii, iar bărbaţii să poarte pantaloni lungi când vizitează obiective turistice religioase în Vatican, cum este Basilica Sfântul Petru, altfel au turiştii sunt conduşi politicos afară. Turiştii „indecenţi” pot să cumpere de la magazinele din apropiere piese vestimentare potrivite cu solemnitatea locului, altfel nu trec de inspecţia gărzilor de la Vatican.

Inclusiv în mall-urile din Dubai, turiştii s-au trezit că primesc de la bodyguarzi cartonaşe prin care erau atenţionaţi în legătură cu ceea ce presupune o ţinută decentă într-o ţară islamică. Astfel, străinii trebuie să ţină cont că trebuie să-şi acopere umerii şi genunchii. În Quatar, pe de altă parte, s-a dat un decret anul trecut prin care li se atrage atenţia vizitatorilor că pantalonii leggings nu sunt suficient „cuminţi” pentru a fi purtaţi în public. „Dacă te afli în Quatar, eşti unul de-al nostru. Vă rugăm să vă îmbrăcaţi decent în spaţii publice”, se arată pe afişele lansate înainte de Campionatul Mondial de Fotbal, în 2022, pentru ca turiştii să se obişnuiască până atunci cu regulile.

Există reguli de care curioşii trebuie fie conştinţi şi pentru a li se permite accesul pe faimosul hipodrom de la Ascot, în Marea Britanie. Renumitele curse de cai care se desfăşoară aici nu pot fi urmărite dacă ţinuta nu este în conformitate cu istoricul elegant al locului, un fel de „loc de joacă” pentru aristocraţii britanici. În acest scop a fost înfiinţată un fel de „poliţie a modei ” şi s-a emis un ghid de 16 pagini pentru ca doamnele să poarte mereu pălării şi să evite rochiile fără bretele, care se leagă după gât sau care lasă descoperit spatele.

Nici turiştii care merg să se relaxeze în Thailanda nu sunt scutiţi de reguli sau atenţionări referitoare la vestimentaţie. Autorităţile au avertizat recent că femeile care îşi ridică parţial tricoul sau bluza ca să facă poze de tip selfie, şi îşi arată partea de jos a sânilor, poză denumită „underboob selfie”, riscă cinci ani de închisoare. De asemenea, după ce două turiste britanice au fost ucise pe o plajă din staţiunea Koh Tao, primul ministru thailandez a declarat că „femeile frumoase care poartă bikini nu sunt în siguranţă” în ţara sa. „Avem mereu probleme cu protejarea turiştilor, care cred că ţara noastră frumoasă este sigură şi că pot face orice doresc: cum ar fi să poarte bikini şi să meargă aşa peste tot”, a atras acesta atenţia.

thailanda reguli

sursa: publika.md

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*