Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Daca vinul este o bautura atat de periculoasa de ce este servita la Sfanta Impartasanie?

in Religie

Daca vinul este o bautura atat de periculoasa, cum se face atunci ca este servita de catre fetele bisericesti in cadrul Sfintei Impartasanii (Cina Domnului)? Cum este posibil ca o bautura despre care se afirma transant ca este batjocoritoare, este numita de crestinatate „Sangele Domnului” si face parte din ritualul crestinilor? Este sangele Fiului lui Dumnezeu atat de contaminat, incat sa fie reprezentat cu bautura neispravitilor, a ratatilor, a celor ce traiesc in promiscuitate, a celor ce sunt responsabili de cele mai multe accidente rutiere, de violuri si de crime? Este in concluzie, vinul din cadrul acestei ceremonii sacre, simbolul curatiei lui Hristos ce ne este oferita noua, sau este simbolul mocirlei pacatului?

Vinul pe care l-a folosit Isus in camera de sus, era un vin nefermentat, la fel cum nedospite erau si painile de pe masa acelei cine tainice, fiindca era Praznicul Pastelor (timp de o saptamana inaintea sarbatorii pascale se consumau numai paini nedospite). Toate acestea aveau drept scop sa fixeze in mintea participantilor la aceasta ceremonie caracterul necontaminat de fermentul pacatului a celui ce avea sa fie adevaratul „Miel de Jertfa” pentru pacatele intregii omeniri. Odata cu simbolul este deturnata si semnificatia, facand pe oameni sa subinteleaga, in ultima instanta, o eroare: ca jertfa lui Hristos ar putea fi o mantie care imbraca pacatul, scuzandu-l si perpetuandu-l. Avertizam ca pacatul, impreuna cu tot ceea ce inseamna el (simboluri si practici), impreuna cu cei ce se agata de el si nu-i permit lui Hristos sa ii curete de el, isi vor gasi sfarsitul in focul ce nu le fusese pregatit lor, ci Diavolului si ingerilor sai. Va oferim un sfat prietenesc: nu primiti sfintele simboluri daca nu corespund cu ceea ce reprezinta ele! Participati la Sfanta Impartasanie (Sfanta Cina) doar in locurile unde se ofera paine nedospita si vin nefermentat. Nu manifestati indiferenta fata de indemnul Bibliei: „tu sa asculti in totul, totului, tot de Domnul Dumnezeul tau.” Afirmam hotarat, ca cei care folosesc vinul fermentat ca simbol al sangelui lui Hristos, se fac vinovati in fata lui Dumnezeu de o grava mutilare a simbolului sfint!

Cartile Daniel si Apocalipsa  transfigureaza acest episod in care se relateaza fapte blasfemiatoare la adresa lui Dumnezeu. Gasim astfel pe Antihrist in templul lui Dumnezeu, dandu-se drept dumnezeu, schimband vremile si legea, smulgand jertfa necurmata al lui Hristos, si gasim „desfranata cea mare” pe care chiar scriitorul Apocalipsei o identifica cu „Babilonul cel Mare” si „mama desfranatelor pamantului”, pentru a desemna o institutie ce si-a permis licente fata de legea lui Dumnezeu si fata de simbolurile sfinte, stabilind tot felul de practici care poarta in sine intentia blasfemiatoare de a-l inlocui pe Hristos, jertfa Sa si calitatea Sa de Suveran Pontif . Aceasta a impus oamenilor ce sa creada si cum sa se inchine, folosind autoritea civila. Profetia afirma ca aceste vremuri vor reinvia cat de curand, spre uimirea generala.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Religie

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate