Dan Mihalache, de consilierul pe politică externă a dormit la o întâlnire oficială cu omologii din Serbia

in Politic

Pe 16 iulie, preşedintele Klaus Iohannis a plecat în Serbia, la invitaţia omologului său sârb Tomislav Nikolić, pentru o vizită de o singură zi. Şeful statului a fost însoţit la Belgrad de şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, de consilierul pe politică externă, Lazăr Comănescu, şi de consilierul pe securitate naţională, Ion Oprişor. A fost singura vizită externă în care preşedintele nu a luat şi presă.

dan-mihalache

Potrivit publicaţiei Click.ro, care citează surse din delegaţia sârbă, după ce şeful statului român, Klaus Iohannis, şi omologul său de la Belgrad, Tomislav Nicolici, ar fi părăsit şedinţa de lucru, consilierul prezidenţial Dan Mihalache ar fi adormit.

Dan Mihalache a fost mai întâi membru PSD, fiind, între 2001 şi 2004 consilier al premierului Adrian Năstase. Între 2004 şi 2008 a fost deputat PSD de Maramureş. Iar după ce în acel an a pierdut alegerile şi ar fi fost marginalizat de preşedintele PSD de atunci Mircea Geoană, a trecut la PNL. În 2009 a fost director de comunicare şi strategie în campania electorală prezidenţială a lui Crin Antonescu, iar din 2010 a devenit consilierul liderului PNL. Ulterior, a ocupat mai multe funcţii secundare în guvern, printre care şi pe cea de secretar general adjunct al Guvernului României. După ce Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale din 2014, Mihalache a fost numit şeful Cancelariei Prezidenţiale, în ciuda opoziţiei societăţii civile.

Cu ocazia vizitei în Serbia, presedintele României, Klaus Iohannis, a avut o întrevedere cu omologul sârb, Tomislav Nicolici şi cu premierul Aleksandar Vucici. Cele două părţi au discutat despre relaţiile bilaterale, cooperarea la nivel regional şi integrarea europeană a Serbiei, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului de la Belgrad. Klaus Iohannis şi oficialii sârbi au fost de acord asupra necesităţii ca România şi Serbia să consolideze cooperarea economică bilaterală, al cărei potenţial este insuficient exploatat. Potrivit comunicatului, cele două delegaţii au discutat despre cooperarea în domeniul energiei şi cu privire la construirea autostrăzii Belgrad-Timişoara.

Klaus Iohannis, care s-a întâlnit cu această ocazie şi cu reprezentanţi ai minorităţii româneşti din Serbia, a convenit cu premierul sârb Aleksandr Vucici ca toate problemele referitoare la situaţia minorităţii româneşti din Serbia şi a celei sârbe din Romania să fie soluţionate la nivelul Comisiei Mixte Interguvernamentale între România şi Republica Serbia privind minorităţile naţionale, se mai arăta în comunicatul oficial al Executivului de la Belgrad. Vizita la Belgrad a fost a doua pe care preşedintele Klaus Iohannis a avut-o în regiunea Balcanilor de Vest în interval de numai o lună, după ce pe 15 iunie fusese în Croaţia.

Sursa: adevarul.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.