Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

De azi, românii din Diaspora vor fi obligați să facă asta:

in Evenimente

Românii din Diaspora, care au păstrat domiciliul în România, obligați să plătească asigurarea de sănătate statului român daca nu au venituri.

sanatate

Una din cele mai controversate prevederi ale noului cod fiscal intră în vigoare pentru sute de mii de români care nu au venituri sau au venituri care sunt mai mici decât salariul minim pe economie, scrie ro.blastingnews.com.

Astfel , conform digi24.ro, care explică pe scurt cum se vor aplica aceste prevederi, următoarele categorii de români vor plăti contribuțiile de sănătate începând cu 1 ianuarie 2016, chiar dacă până acum nu o făceau

Cetățenii români care nu au oficial înregistrat nici un venit vor fi obligați să achite asigurările de sănătate la nivelul salariului minim pe economie, adică aproximativ 700 de lei anual.

Cetățenii români care au venituri înregistrate, dar care sunt mai mici decât salariul minim pe economie vor fi obligați să suporte din buzunar diferența de până la 700 de lei anual pentru a aduce contribuțiile plătite pentru sănătate la nivelul salariului minim.

Noile prevederi ale codului fiscal au nemulțumit în special pe românii care muncesc în străinătate, mai ales din cauza zvonisticii practicate în mediul online de o serie de tabloide care au anunțat că toți românii care muncesc în străinătate vor fi obligați să plătească impozitul pe sănătate statului român. Din fericire lucrurile nu stau tocmai așa și doar o anumită categorie de români care locuiesc sau muncesc în străinătate vor fi obligați să plătească asigurarea de sănătate în România.

Este vorba de românii care locuiesc în străinătate, au domiciliul păstrat în România,  dar nu înregistrează nici un venit în țara în care locuiesc acum și nu au încheiată o asigurare de sănătate acolo. Cu toate că această prevedere este ambiguă, deoarece este foarte dificil, dacă nu chiar imposibil să muncești într-o țară europeană fără a avea rezidența legală acolo, se pare că există foarte mulți români care muncesc la negru și vor fi afectați de această prevedere.

Chiar dacă această prevedere pare  aberantă deoarece medicina de urgență este gratuită și cei care locuiesc afară nu pot beneficia de serviciile pe care sunt obligați să le plătească statului român aceștia vor plăti, că vor că nu vor, asigurarea de sănătate către statul român.

Plata CAS  se va face trimestrial și vor exista patru date limită anuale în care românii aflați în situațiile mai sus menționate vor trebui  să achite câte o tranșă din impozit: pe 25 martie, 25 iunie, 25 septembrie și 25 decembrie.

Guvernul Ponta, cel care a adoptat acest Cod Fiscal nu a precizat dacă are sau nu o statistică referitoare la numărul de români care vor fi afectați de prevederile acestuia. Citeste mai mult aici

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate