De ce oare nu se electrocuteaza pasarerele care stau pe liniile de inalta tensiune?

in Curiozitati

Cu totii probabil ne-am intrebat la un moment dat in viata urmarind pasarerele care stau pe liniile de electricitate de inalta tensiune de ce oare nu se electrocuteaza?

Raspunsul este foarte usor: pasarile nu se electrocuteaza pentru ca nu sunt legate la pamant. E foarte simpul dar nu prea ne ofera o rezolvare pe placul nostru la intrebare.

Vom face tot posibilul sa explicam pe intelesul tuturor de fapt ce se intampla sau nu se intampla. Curentul electric este un flux de electroni. Ei se deplaseaza dintr-un loc in altul. In cazul in care ei nu pot migra nu pot face nimic folositor sau daunator. Sa ne imaginam curentul electric ca o apa care pune in miscare o roata hidraulica cand se deplaseaza electronii respectiv ca un lac cand nu se deplaseaza electronii.

de ce nu se curenteaza pasarile cand stau pe stalpii de electricitate

De exemplu pentru ca un bec sa functioneze este nevoie ca electronii sa migreze printr-un filament subtire de wolfram, printr-un capat intrand si prin celalalt iesind. Fortandu-si calea prin firul subtire de wolfram, sub influenta unei tensiuni de 220 V, se incalzesc atat de tare incat incep sa straluceasca, astfel avem lumina.

Cablurile de inalta tensiune reprezinta o cale pe care electronii o traverseaza. Sub influenta unei anumite tensiuni acestea conduc electronii dinspre centrala electrica si pana la casele noastre, in calculatoare, televizoare sau becuri. In continuare electronii dupa ce au trecut prin aparatele noastre electrocasnice se intorc in pamant, exact de unde au fost preluati de compania de electricitate.

Sperand ca s-a clarificat cat de cat ce e cu curentul electric sa ne intoarcem la pasari. Gherutele lor se afla in contact cu multi electroni care isi cauta drumul spre pamant. Dar spre marele noroc al pasarilor corpurile lor nu ofera nici o cale de conducere a electronilor spre pamant, pur si simplu nu sunt conectate la nimic, iar electronii aleg sa mearga spre pamant via aparatele noastre electrocasnice. Deci electronii nu au de ce sa foloseasca pasarile in calatoria lor si astfel prin corpul pasarilor nu curge nici un fel de electricitate.

de ce nu se curenteaza pasarile cand stau pe stalpii de electricitate

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*