Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

De pe la români adunate. Povestea unui copil de 6 ani și ideile lui despre cum să fure. S-a născut românul ciorditor?

in Articole

Un copil de doar 6 ani are idei despre metode de a fura din magazin, deși nu este crescut într-un mediu infracțional. Un incident ciudat, dar care ridică semne de întrebare despre copiii noștri și felul în care sunt influențați de societatea în care îi educăm, deși noi părinții încercăm să punem la ”rădăcini” valori morale și nobile.

Blogger și tată, Andrei Chira povestește pe site-ul personal andreichira.ro:

”Eram la o optică, ne uitam după ochelari de soare pentru Elena. Într-un colț, un ecran ce afișa imaginile de pe camerele de supraveghere.
Alexia le vede și începe să danseze, să sară, să facă show ca să se vadă pe camere. Îi spun că sunt puse ca să nu fure lumea ochelari.
Imediat cum am ieșit, îmi zice în șoaptă – știi ce, tati, dacă sunt 2 oameni unul poate să se pună în fața camerei ca să blocheze vederea și celălalt fură ochelarii.

WTF!?!? Copil de aproape 6 ani. Căruia nu i-a lipsit nimic. Ne permitem să cumpărăm lucruri, nu vorbim în casă despre ciordeli, nu-mi dau seama cum ar putea să-i vină idei din astea.
De ce să-ți vină o idee de cum să păcălești un sistem? Ca să ce? Să obții ceva ce nu-ți trebuie neapărat (are deja ochelari de soare) și pe care oricum îți permiți să-l cumperi fără să-ți afecteze major bugetul.
Mi se pare incredibil. Nu-mi pot explica.”

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate