Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

De unde are biserica atâția bani? Afla care este averea Bisericii Ortodoxe Române

in Spiritualitate

În România există 18.000 de biserici și doar 400 de spitale. Țara noastră se află pe locul întâi în Europa la numărul de biserici. Multe dintre acestea au fost construite după revoluție, în paralel cu dărmarea de școli sau închiderea de spitale. De unde are biserica atâția bani? e o întrebare legitimă, dar pe credicioșii români nu prea îi interesează. Mai mult, ei pun biserica pe locul întâi în topul încrederii.  Iar dacă vreți un argument și mai puternic, 80% dintre bisericile care s-au construit după revoluție au fost ridicate cu donațiile directe venite de la români. Cum o fi ocolit biserica ghișeul de taxe și impozite, nu vă pot spune. Sau poate ne spun alții care apără biserica de impozitare și lăcomia politicienilor.

De asemenea nu văd pot spune nici care este averea Bisericii Ortodoxe Române, căci nu se știe. Prea puțini știu spre exemplu de unde scot preafericiții bani să construiască magaoaia de lăcaș (aici ar fi mers un augumentativ aici), denumită Catedrala Mântuirii Neamului. Iar dacă vă gândiți că banii aia mulți vin din ce strâng preoții la gurile de metrou vă înșelați. Cu toate că strâng mai mult decât un cerșetor. Șefii călugărilor cu pancarte în față învârt afaceri de miilioane de dolari, dețin sute de hectare de pământ și hoteluri.

„Cultul ortodox deţine la nivel naţional 35.000 de hectare de pădure şi 40.000 de hectare de teren arabil. Valoarea terenului arabil şi a pădurilor aflate în proprietatea Bisercii Ortodoxe este estimată la 420 milioane euro, potrivit unei investigaţii realizate în 2011 de Televiziunea Naţională.” sursa: realitatea.net (rușine că în loc să zică dreapta credință, a folosit cuvântul cult).

Citeste mai mult aici:

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Spiritualitate

BRUMAR ADUCE SANATATE

Pâș-pâș-pâș pe furis, Doamna Toamna isi cam ia talpasita. Si lasa loc,
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate