Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Decizie fără precedent a unui primar: „Cei de la ajutorul social nu primesc banii dacă nu deszăpezesc câte 3 gospodării ale bătrânilor!”

in Articole

Primarul din comuna nemţeană Icuşeşti este primul edil din România care a anunţat o decizie fără precedent: asistaţii care primesc ajutor social nu vor fi trecuţi la plată pe această lună dacă nu deszăpezesc minim 3 gospodării ale bătrânilor din comună. Mai mult, după ce le curăţă curtea de omăt şi fac cărări spre anexele gospodăreşti, aceeaşi asistaţi trebuie să-i ajute pe bătrânii respectivi şi cu aprovizionarea cu alimente sau medicamente şi, de asemenea, să le ducă şi lemnele de foc din magazie în casă sau pe prispă.

Primarul Săbărel Roşu a postat aseară respectiva directivă pe contul său de facebook avertizând că nu e de joacă: „Cei ce beneficiaza de ajutor social sint obligati sa dezapezeasca 3 gospodarii de batrini altfel nu vor fi trecuti la Plata. Vor veni cu nume si prenume unde au efectuat orele. De asemenea le va.duce lemme foc apa.medicamente de la farmacie.Cine nu face vor fi suspendati. Atentie nu glumesc. Trebuie sa ajutam la munca”.

Şi cea mai bună dovadă că primarul e luat în serios este faptul că, în urmă cu câteva minute, a şi apărut un prim raport, postat tot pe profilul edilului, de un asistat care s-a şi conformat deciziei: „Domnule Primar, Subsemnatul Vieru Gabriel , din Satul Bătrâneşti a făcut următoarele treburi :
-La Vieru Lucica :- A desfundat curtea ,a tăiat lemne pentru foc şi i-a dus apă !
-Lui Gherasim Mihai ia dus Mâncare , apă şi diverse alimente !
-La Vieru D. Maria a desfundat curtea , i-a dus apă şi lemne !
-La Novac Margareta a desfundat curtea si i-a dat mâncare şi apă la animale !
Când va veni la Icusesti vă va arata foaia cu cele făcute şi semnată de către bătrânii ajutaţi !
Vă mulţumesc ! O zi bună!”

Săbărel Roşu este primar la primul mandat. Implicarea sa reală în problemele comunităţii îi face pe tot mai mulţi săteni să spună că e prima oară când simt că au în fruntea obştii un om care chiar se implică. SURSA: Vestea.net

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate