Declarația care ȘOCHEAZĂ ROMÂNIA cu privire la incendiul din clubul BAMBOOO

in Evenimente

Avocatul patronilor clubului Bamboo, Cătălin Dancu, a declarat la Poliţia Capitalei, că din datele pe care le au până în acest moment rezultă că incendiul de la clubul Bamboo ar fi fost pus intenționat.

“Am explicat din poziția administratorului cum au decurs evenimentele din seara respectivă. S-au lămurit și procurorii cu privire la măsurile de protecție și de evacuare a persoanelor din club. Datele noastre la acest moment, din martorii existenți, confirmă faptul că incendiul a fost pus. Urmează să observăm și să verifice și procurorii persoanele din zona fostei săli fitness a clubului. Până la ora 3,00 dimineața nu existau niciun fel de date. Au fost identificate persoane necunoscute clubului care se aflau în această zonă”, a susținut avocatul patronilor clubului Bamboo potrivit ziuaveche.ro.

Incendiul de la clubul Bamboo din Capitală nu a fost încă declarat lichidat de către pompieri, a precizat duminică Mihai Prună, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă – INSEMEX Petroșani va face o expertiză la clubul Bamboo, în cadrul anchetei derulate pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea incendiului. Avocatul Cătălin Dancu a declarat, duminică, la Poliția Capitalei, că din datele pe care le au până în acest moment rezultă că incendiul ar fi fost pus.

Avocatul Cătălin Dancu a declarat, duminică, la Poliția Capitalei, că au fost peste 700 de persoane în clubul Bamboo, în noaptea de vineri spre sâmbătă, când a izbucnit incendiul, care au fost evacuate în condiții de securitate în mai puțin de 6 minute.

“Tot ce a însemnat ajutorul acordat de către angajați, care au fost instruiți și specializați în stingerea dinăuntru și folosirea extinctoarelor, toate au fost făcute într-o cooperare deplină. De astfel, lucru care era corect să se spună că au fost peste 700 de persoane în club care, în mai puțin de 6 minute, au fost evacuate în condiții de securitate, pentru că toți au ascultat de instrucțiunile personalului”, a susținut avocatul patronilor clubului Bamboo.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă — INSEMEX Petroșani va face o expertiză la clubul Bamboo din București, în cadrul anchetei derulate pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea incendiului.

“Vom fi solicitați când se va stinge focarul de acolo. Cred că se va întâmpla în cursul săptămânii viitoare. Vom trimite o echipă acolo”, a declarat duminică pentru Agerpres directorul general al INSEMEX Petroșani, Artur George Găman.

Deocamdată, acesta nu a putut să precizeze o eventuală cauză a incendiului din clubul bucureștean, menționând că urmează să se pronunțe experții, după efectuarea verificărilor de specialitate.

“Am început o cercetare la fața locului. Din păcate, structura și locul nu ne permit să intrăm în interior. Pompierii care sunt prezenți de ieri nu au declarat lichidat incendiul, nu se poate pătrunde. Am venit și azi ca să facem o evaluare pentru a găsi cea mai bună soluție tehnică pentru a putea intra și a ne desfășura activitățile care sunt specifice, în special cercetarea la fața locului. (…) Incendiul n-a fost încă declarat lichidat. (…) Structura nu permite să se pătrundă în condiții de siguranță și, cel mai probabil, o să fie dezafectată”, a arătat procurorul.

Acesta a spus că nu a stat de vorbă cu angajații clubului la fața locului, mulți dintre aceștia fiind deja audiați.

“Au fost audiați în cursul zilei de ieri (n.r. — sâmbătă), or să mai fie și în cursul zilei de astăzi. Și angajați și persoane care au fost clienți în club — au fost audiați până în prezent. Am venit să facem o evaluare pentru a găsi cea mai bună soluție tehnică pentru a se putea intra în condiții de siguranță”, a spus Prună.

Potrivit acestuia, nu sunt date conform cărora există vreun aparținător care a declarat dispariția cuiva. Citeste mai multe pe ziuaveche.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.