Deseuri din constructii si demolari

in Ecologie

Termenul de “deseuri din constructii si demolari” face referinta ladeseurile rezultate din activitatile de construire, renovare, reabilitare,reparare, consolidare, demolare a constructiilor civile, constructiilorindustriale, structurilor edilitare, infrastructurii de transport precum si a activitatilor de dragare si decolmatare.

Materialele principale care pot fi valorificate din deseurile din constructii si demolari sunt:

  •  materialul excavat (sol, nisip, pietris, argila, roci);150
  • materiale de la constructia drumurilor (bitum, smoala, pavaj,nisip, pietris, roci zdrobite);
  • materiale de la constructia sau demolarea cladirilor (sol, ciment,tigle, caramizi, beton, ipsos, lemn, metale, sticla);
  • materiale de pe santierele de constructii (lemn, plastic, hartie,carton, metale, cabluri, solutii de lacuit si vopsit).

Reciclarea este rentabila când costul acesteia este mai mic sau aproximativ egal cu cel al depozitarii deseurilor. În cazul în care costurile reciclarii sunt mult mai mari decât costurile depozitarii va exista întotdeauna un foarte bun argument pentru nu a recicla.

CE PUTEM FACE NOI? Fiecare dintre noi, ca reprezentat al comunitatii, are puterea si obligatia de a influenta procesul de ecologizare a propriului oras sau a zonei unde îsi petrece vacanta.. Solutia este la îndemana noastra si consta în DEPOZITAREA SELECTIVA a DESEURILOR.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*