Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Despre colesterol și alimentele care ajută la scăderea lui

in Articole/Sanatate

Ficatul produce o substanță grasă numită colesterol. Atunci când avem un consum ridicat de grăsimi animale, ficatul produce mult mai mult colesterol decât avem nevoie. Excesul de colesterol se depune pe artere, circulația sângelui este încetinită și astfel se nasc condițiile propice pentru apariția infarctului miocardic sau ale comoției cerebrale. Persoanele cu un nivel crescut al colesterolului prezintă un risc mult mai mare de dezvoltare a bolilor cardiace.
Pentru a contribui la menținerea colesterolului în limite normale, trebuie ținută o dietă sănătoasă(fără produse de tip fast-food sau alimente grase), trebuie făcut sport și luat tratamentul indicat de medic.
Alimentele care scad colesterolul:
SOIA: Izoflavonele din soia au efect antioxidant și protejeaz vasele de sânge. Soia mai conține și: proteine, fibre, vitamina E, potasiu, calciu, zinc, fier, magneziu și acid folic fiind un adevărat depozit de substanțe benefice organismului.
ULEIUL DE MĂSLINE: Scade nivelul colesterolului și al trigliceridelor, ajută la reglarea presiunii arteriale și controlează nivelul glucozei din sânge. Mai este indicat și în unele probleme ale aparatului digestiv și ale sistemului osos.

PEȘTELE: Consumul de pește favorizează menținerea unui nivel normal al colesterolului(crește colesterolul bun și scade trigliceridele).

NUCILE, MIGDALELE ȘI SEMINȚELE sunt recomandate deoarece scad nivelul colesterolului.

LEGUMELE: Contribuie la detoxifierea organismului și la scăderea colesterolului rău(LDL).

FRUCTELE: Deoarece conțin fibre, vitamine, minerale și antioxidanți consumul de fructe este benefic pentru organism, inclusiv în menținerea unui nivel normal al colesterolului. Fructul de avocado care conține acid oleic, reduce colesterolul din organism.

IAURTUL: Consumul zilnic a 100 de grame de iaurt probiotic contribuie la scăderea colesterolului și a nivelului trigliceridelor.

USTUROIUL: Conține colesterol bun, fiind un adevărat scut împotriva bolilor de inimă, dar trebuie consumat crud. Studiile farmacologice arată că pe lângă proprietățile antibacteriene și antioxidante, usturoiul are un rol important în reducerea nivelului colesterolului.(foto: American Heart Association)

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web

loading...