Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Destinul tragic al românilor dispăruți la Nisa. Mesajul ambasadorului României în Franţa

in Evenimente/Stiri online

În urma atacului terorist de la Nisa, o familie de români a fost dată dispărută. Deși au fost găsiți doi dintre aceștia pe paturile de spital, Adriana Coman și fiul ei de 8 ani, tatăl copilului nu a supraviețuit. Alți doi români sunt căutați de autorități.

Familia de români, Adriana Coman de 28 de ani, soțul ei Cristian, de 34 de ani, și băiețelul lor, Denis, de 8 ani, se aflau la Nisa în vacanță, când camionul groazei i-a spulberat de pe Promenade des Anglais. Dați dispăruți de către autorități, băiețelul a fost găsit într-un spital unde se afla în comă indusă, dar în stare stabilă. Căutările au continuat și de asemeni, bunica copilului a venit de urgență la Nisa pentru a-și găsi familia pierdută.romani disparuti
Din fericire, Adriana Coman în vârstă de 28 de ani a fost găsită într-un alt spital din Nisa, iar medicii asigură că femeia se află în afara oricărui pericol. Soțul ei însă nu a supraviețuit. Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, confirmă tragedia și a ținut să transmită un mesaj pe Facebook.

”Am aflat azi cu multă tristețe că tatăl băiatului nu a supraviețuit. Cuvintele sunt de prisos. Nu pot să spun decât că suntem alături de familie în aceste momente cumplite. Băiețelul și mama lui sunt internați în spital și am convingerea că se vor însănătoși. Așteptăm să fie bine și ceilalți doi români răniți în atentat, pe care am avut ocazia să îi văd la spital. Pentru unii recuperarea va fi mai lungă și dificilă, dar sunt tineri și vor traversa această încercare nedreaptă.

În cele trei zile și trei nopți petrecute la Nisa am văzut multă tristețe, multă durere, multe lacrimi. Oameni veniți din toate colțurile lumii care își căutau prieteni sau membri ai familiei și pentru care orele și zilele de așteptare erau de neînțeles. Am întâlnit și multă hotărâre, multă luptă. Bunica băiețelului rănit este un monument de curaj și va fi cel mai important sprijin pentru fată și nepoțelul ei în lungul drum de recuperare care îi așteaptă. La fel și vărul ei, impresionant prin calmul său, sau ceilalți membri ai familiei veniți din România sau din Europa pentru a ajuta.
În ceea ce privește sprijinul, el a venit din multe părți.

În primul rând medicii și personalul medical, care au lucrat non stop și cărora le dădeau lacrimile atunci când îți spuneau „ne-am făcut doar datoria”. Vreau să mulțumesc rudelor și prietenilor familiilor care s -au mobilizat pe rețelele de socializare și au ajutat cu elemente prețioase”

Potrivit Facebook SOS Nice, alți doi români au dispărut după atacul terorist de la Nisa: Alexandru Goldan, născut în 10 noiembrie 1989, şi prietena sa, Elena, născută în iulie 1985. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat că se fac căutări masive.alexandru si elena nisa

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate