Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

DETALIUL neașteptat care o SCAPĂ de închisoare pe ELENA UDREA

in Politic

Judecătorii Curţii Constituţionale au încercat să clarifice în ce situaţie acuzaţia de „abuz în serviciu” stă în picioare, dar i-au băgat în ceaţă pe specialiştii în drept. Din documentele CCR reiese că fapta penală apare doar prin încălcarea unei legi sau ordonanţe de urgenţă. Dar nu şi în urma încălcării legislaţiei secundare – adică regulamente, hotărâri de guvern, ordine de ministru sau fişa postului. Această interpretare i-ar scăpa de răspundere pe Gabriel Oprea sau Elena Udrea.

Avocata Elenina Nicuţ a comentat pe contul ei de socializare turnura pe care o ia dosarul lui Gabriel Oprea după decizia CCR:

„Oprea în dosarul coloanei oficiale – curat şi uscat. Nu a încălcat nicio lege în sensul deciziei CCR, ci regulamentul de aplicare a codului rutier, aprobat prin HG”. Cu alte cuvinte, infracţiunea nu există, aşa că fostul vicepremier ar putea fi scos basma curată.

În privinţa Elenei Udrea, specialiştii consultaţi de Hotnews spun că fostul ministru este acuzat în dosarul creditelor de complicitate la abuz în serviciu pentru că ar fi încălcat normele bancare.

„A încălcat sau nu legea?”, apare întrebarea. Aceiaşi specialişti spun că, pe viitor, este posbil ca achiziţiile publice să se facă în baza unor hotărâri de Guvern sau de consiliu local, astfel încât să fie evitată o eventuală acuzaţie de abuz în serviciu.

Cu alte cuvinte, CCR a făcut o diferenţiere între răspunderea penală şi cea administrativă, care se aplică pe regulamente şi pe Codul Muncii. Cine poate face lumină pe cazurile concrete?

Marian Vanghelie, Horia Georgescu, Titus Corlăţean, Alina Bica sunt doar câteva dintre persoanele cu notorietate acuzate de abuz în serviciu. Citeste mai mult pe realitatea.net

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate