militari pucisti

Dezvăluiri șocante despre tratamentul la care sunt supuși militarii puciști în închisorile din Turcia

in Evenimente/Extern/Stiri online de

Organizația nonguvernamentală de apărare a drepturilor omului, Amnesty International, a dezvăluit că militarii puciști arestați de Erdogan după lovitura de stat eșuată sunt supuși torturii, privați de hrană, bătuți crunt și violați.

Reprezentanții organizației acuză autoritățile turce de rele tratamente aplicate deținuților și susține că s-au strâns ”dovezi credibile” în acest sens. Potrivit Amnesty, cele peste 4500 de persoane încarcerate, sunt supuse torturii-așezați în poziții dureroase până la 48 de ore, privați de hrană și apă, bătuți și violați de către polițiștii de la Ankara și Istanbul. De asemeni, se precizează că ofițerii arestați, care au avut rang înalt înainte de lovitura de stat, sunt tratați mult mai dur decât restul deținuților.

Amnesty precizează că atrocitățile au ieșit la iveală după ce au fost intervievate mai multe persoane care sunt apropiate procesului de epurare instalat de Erdogan, adică medici, avocați și o persoană care s-ar afla în interiorul unui centru de detenție. „Detaliile sinistre pe care le-am documentat sunt doar câteva dintre abuzurile care s-au putut produce”, a declarat John Dalhuisen, directorul Amnesty, care solicită insistent președintelui Erdogan permiterea accesului unor observatori internaționali în închisori.

Oficialii turci resping acuzațiile. „Respingem în mod categoric aceste acuzații și îndemnăm grupurile de apărarea drepturilor omului să prezinte imparțial măsurile juridice adoptate împotriva unor persoane care au ucis aproape 250 de civili cu sânge rece”, a declarat un oficial înalt al Turciei, citat de AFP.

loading...
Loading...

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Ultimile din Evenimente

Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web