Din cauza braconajului ultimul mascul de rinocer alb nordic pazit de armata

in Spiritualitate

În 1960 , existau peste 2.000 de rinoceri albi nordici . În 1984 , mai erau doar 15. Astăzi există doar cinci, dintre care doar unul este mascul. Rinocerul, botezat Sudan, are 42 de ani şi pentru a fi ferit de braconieri este protejat 24 de ore din 24 de de armata kenyană. Rinocerii albi nordici sunt cea mai rară subspecie a rinocerului african. Cotidianul The Guardian sublinează că cea mai bună cale pentru a salva subspecia este fertilizarea in vitro și implantarea embrionului rezultat într-un rinocer alb sudic, o subspecie „rudă”, care nu este încă în pericol de extincție. Inseminarea artificială a eșuat pentru rinocerii albi nordici, însă nimeni nu a testat varianta rudei surogat scrie cunoastelumea.ro

1_northern-white-rhino-750x400

În ciuda eforturilor autorităților de a proteja rinocerii, anul trecut în Africa, braconierii au ucis 1215 exemplare, cerința de pe piața asiatică, unde cornul de rinocer este folosit mai nou în medicina tradițională pentru a vindeca orice boală, de la gripă la cancer, a dus la un adevărat măcel a acestui animal. Ca o comparație în 2007 doar 13 rinoceri au căzut pradă braconajului.

guarding-rhino

 

sursa: http://qz.com/385090/the-last-male-northern-white-rhino-on-earth-is-under-24-hour-armed-guard/

sursa: http://matadornetwork.com/life/last-male-white-rhino-left-earth/

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.