buzau gunoi

Din toamna platim taxa de salubritate pentru cat gunoi aruncam

in Evenimente/Stiri online de
Guvernul vrea sa platim pentru cat gunoi aruncam. Taxa pe gunoi incasata din toamna de primarie, va creste proportional cu numarul de saci de gunoi aruncati la tomberon. Cei care isi sorteaza gunoiul si il recicleaza vor scapa mai ieftin.
Cristina Pasca Palmer, ministrul Mediului, a propus varianta saci deoarece acestia fiind standard, au un anumit volum si se stie exact  cat gunoi se arunca: 10 litri, 20 de litri, 60 de litri si a dat exemplul Belgiei unde  pentru fiecare tip de deseu exista saci de culori diferite. Galben pentru hartie, albastru pentru plastic si alb pentru gunoiul menajer. 
La bloc, este mai complicat de stabilit taxa, deoarece depozitarea sacilor este in comun. Se va stabili o zi dedicata fiecarui tip de deseu si daca scoti aiurea gunoiul, platesti si amenda. In cazul caselor e mai simplu de stabilit cat gunoi arunca fiecare.
Nu a fost stabilit cuantumul taxelor si nu este batuta in cuie nici metoda prin care se va stabili cat gunoi arunca fiecare ci doar principiul: PLATIM CAT ARUNCAM. La ministerul Mediului se lucreaza inca la detalii.

 

loading...
Loading...

Ultimile din Evenimente

Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web