Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Director schimbat din funcție pentru că nu a vrut să semneze contract cu o firmă „agreată“ de Primărie?

in Evenimente

Grădinița cu Program Prelungit „Boboceii din Micro III“ stă, de vineri, pe un butoi de pulbere, după ce inspectorul școlar general Geta Burducea – aflată, cel mai probabil, pe ultima sută de metri a mandatului de „interimar“- a dispus demiterea directorului instituției, decizie contestată de majoritatea cadrelor didactice și a personalului nedidactic al grădiniței. Contestatarii susțin că decizia inspectorului general nu ar fi legală, atât timp cât noul director nu provine din rândul cadrelor didactice ale grădiniței, fiind adus de la instituția similară din Cartierul Orizont -, dar și că la mijloc ar fi anumite interese economice ale social-democraților buzo­ieni, în poveste fiind amesteca­te atât nume grele din adminis­trația locală, cât și re­pre­zentanți ai Sin­dicatului Învățământului Preuniversitar.

gradinita micro3-1

Într-un memoriu pe care cadrele didactice de la Gră­dinița cu Program Prelungit „Boboceii din Micro III“ l-au trimis Ministerului Educației și Cercetării Științifice, acestea susțin că, din luna septembrie, de la numirea directorului demis vineri, instituția a fost ținta unui veritabil bombardament de plângeri – către Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitară Veterinară, In­spectoratul Teritorial de Muncă, Poliția Economică, Pri­mă­rie și Prefectură -, toate formulate de același grup de angajați ai instituției, respectiv trei educatoare și o asistentă medicală, ultima fiind soția administratorului unei firme specializate în dezinsecție și deratizare, client al contractelor pe bani publici cu instituții de învățământ din Buzău, cu care conducerea grădiniței a refuzat să mai semneze contract de prestări servicii, preferând serviciile RER Buzău, mult mai avantajoase și mai eficiente, în opinia directorului proaspăt demis. În întreaga poveste ar mai fi amestecat, mai susțin cadrele didactice, și un medic colaborator al instituției, nora unui director din Primăria Buzău. Peste toate, se mai specifică în memoriul către minister, gaz pe foc au turnat și reprezentanții Sindicatului În­văță­mântu­lui Preuniversitar, su­părați că majoritatea angajaților de la Grădinița cu Program Prelungit „Boboceii din Micro III“ au părăsit structura lor în favoarea unui alt sindicat.

„Vom apela la greva de avertisment și apoi la toate formele legale de protest pentru a se pune capăt acestor abuzuri ale Doamnei Inspector General Geta Burducea. Vă rugăm să luați măsurile care se impun în această situație și cerem Ministerului și Domnului Ministru să intervină în acest caz pentru a face dreptate și pentru ca activitatea cadrelor didactice și a unității de învățământ să nu mai fie perturbată de asemenea incidente care conduc la denigra­rea instituției dar și a cadrelor didactice care își desfășoară activitatea didactică aici“, se arată în memoriul adresat de cadrele didactice de la Gră­dinița cu Program Prelungit „Boboceii din Micro III“.

Sursa: OpiniaBuzau.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate