Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Directorul Academiei SRI: „PSD sa nu infrineze trenul europenizarii Romaniei. Totul nu este decat o manipulare josnica”

in Evenimente

Directorul Colegiului National de Informatii, Iulian Fota, afirma ca el nu a afirmat niciodata ca „razboiul se duce intre PSD si noi”. El arata ca totul nu este decat o „manipulare josnica”

„Am urmarit din nou emisiunea Jocuri de putere, de marti seara, dezbatere postata pe pagina de net a Realitatea TV. Nu am gasit o afirmatie clara, transanta de genul si acum citez de pe pagina FB a domnului Alfred Vasilescu – „Ofiterul SRI Iulian Fota, fost consilier prezidential la Cotroceni, in prezent Director al Colegiului National de Informatii, pe fondul unui ego exacerbat si al entuziasmului din studio, a afirmat ca RAZBOIUL SE DUCE INTRE PSD SI NOI”. Literele mari ii apartin domnului Vasilescu. Citeva rinduri mai jos, in aceeasi postare de pe FB, acelas domn sustine ca eu as fi spus ca „razboiul se duce intre PSD si tara”.

Avem aici mai multe minciuni si o josnica manipulare. De departe cea mai mare minciuna este cea cu „ofiterul SRI Fota”, aspect clarificat astazi de domnul presedinte Adrian Tutuianu. In cadrul SRI sunt angajat ca civil, pe o functie civila, personal contractual. Deci nu sunt ofiter de informatii!!!!

Mai mult decit atit, la emisiunea respectiva am fost invitat in calitate de expert, de om cu experienta pe un anumit domeniu si nu in calitate de director al CNI. Niciodata, la vreo emisiune tv nu am pretins a vorbi in numele SRI sau al Colegiului National de Informatii. Toate exprimarile mele publice au fost si vor fi facute in nume personal.

Dincolo de minciuna avem si manipularea spuselor mele. Este foarte usor sa fie urmarita emisiunea pentru a se vedea ce am spus, pentru a se vedea ca nu am contrapus PSD-ul SRI-ului, vorbind in acest context despre razboi.

Este adevarat ca in timpul emisiunii m-am referit la PSD, atunci cind am spus ca ar trebui ca PSD sa nu infrineze trenul europenizarii Romaniei, un lucru pe care-l cred cu tarie. Cred ca ar fi in interesul PSD-ului sa accelereze procesul de europenizare a tarii asta fiind bineinteles si in avantajul nostru al tuturor.

Nu in ultimul rind poate este interesanta si maniera in care a fost „rostogolita” stirea, „facatura” fiind usor de inteles acum. Un prim obiectiv al manipularii a fost acela al „construirii” unei dovezi, din care sa reiasa inca o data implicarea SRI-ului in organizarea demonstratiilor din strada. Nu in ultimul rind, cei care s-au pretat la asa ceva sunt niste „prieteni” mai vechi, dintre rezervistii care ma considera „tradator de tara”. Lucru pe care nu-l pot nega. Sunt si eu vinovat de aderarea Romaniei la NATO si UE”, a scris Iulian Fota pe Facebook.

Presedintele Comisiei de control SRI, Adrian Tutuianu, a declarat joi, la finalul audierilor din Comisie, ca Iulian Fota, in calitate de director al Colegiului National de Informatii, ar trebui sa aiba „cel putin o abtinere” in exprimarea unor puncte de vedere de tip politic in spatiul public, in conditiile in care „nu face decat sa genereze suspiciuni privind activitatea SRI”.

„Directorul SRI a spus ferm in fata Comisiei ca SRI nu are legatura cu aceste manifestari si ca nu a fost implicat si nu va fi implicat SRI in activitati care nu tin de atributiile legale. Al doilea lucru pe care l-a spus este ca Serviciul a fost preocupat de prezenta elementelor extremiste de stanga, de dreapta si a analizat in ce masura lucrurile din piata pot duce la chestiuni care tin de siguranta nationala”, a precizat presedintele Comisiei de control SRI. Citeste mai mult pe AKTUAL24.RO

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate