maxresdefault

Dispozitivul care iti transforma masina intr-un automobil inteligent

in Articole de

Vești minunate pentru șoferii care nu-și permit mașini noi, inteligente. Inginerii americani au inventat un dispozitiv numit Vinli care poate transforma mașini foarte vechi, chiar și din 2001, în automobile inteligente.

vinili

Cum e posibil?

Sistemul hardware Vinli (care se va vinde cu 99 de dolari bucata pe piata americană) se conecteaza la mufa OBD a masinii (OBD II), cea pe care o folosesc service-urile pentru diagnoza, si asigura conectivitate Bluetooth, WiFi, GPS.

Astfel, cu ajutorul unui gadget mic cât un stick (65 mm lungime, 44 mm lățime si 24 mm înălțime) pot apărea aplicatii compatibile cu masini de pe piața europeană vechi de până la 20 de ani.

Dispozitivul va fi lansat în luna august și pretul de prelansare este 99 dolari/bucata. Programatorii deja au lansat câteva aplicații pentru Vinli.

loading...

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.