Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Donald Trump, reîncarnarea lui Hitler?

in Articole/Curiozitati/Extern

Celebrul Donald Trump, candidat la președenția SUA a atras atenția publicului cu afirmații șocante, făcute de-a lungul carierei politice, care convins mai multe persoane să îl compare pe excentricul Trump cu însuși dictatorul Adolf Hitler, asemănările dintre cei doi fiind extrem de evidente.

În fața bogățiilor evreilor, Hitler s-a folosit de frustrarea poporului german din clasa muncitoare, afectată de Primul Război Mondial și a promis că Germania își va recâștiga onoarea. La fel și Donald Trump și-a lansat campania politică în favoarea americanilor frustrați de drepturile acordate de către Guvern minorităților, de la burse și ajutoare până la locuri de muncă, mai ales prin intermediul programului ”ObamaCare”, inițiat de actualul președinte Barack Obama. Trump promite să redea onoarea americanilor și să anihileze politica actuală, pe care o consideră un pas înapoi pentru SUA.

Rasismul este cel mai evident aspect care îl pune pe Donald Trump pe aceeași treaptă cu Adolf Hitler. În timp ce dictatorul nazist și-a exprimat clar ura împotriva evreilor, îi considera vinovați de decăderea Germaniei și mai ales inferiori ca rasă și a declanșat astfel Holocaustul, Trump a făcut declarații deschise cu privire la migranții mexicani, în opinia omului politic, aceștia fiind vinovați de decăderea Americii prin crime, trafic de droguri, furturi și alte infracțiuni menite să distrugă poporul american.

Ceea ce părea a fi doar o frustrare a americanilor, a fost transformată de campania agresivă a lui Donald Trump în adevărat fenomen: mexicanii sunt întreținuți de Guvern, nu plătesc impozite, fură locurile de muncă a cetățenilor prin mâna de lucru ieftină și bursele copiilor. Toate acestea și nu numai au constituit pledoariile lui Trump, care au făcut deliciul a multor cetățeni, dar au atras și critici dure.

Deși la început nimeni nu a crezut în convingerile lor, au fost chiar luați în râs și considerați circari, atât Hitler cât și Trump au dus o campanie de câștigare a poporului prin propria persoană. Hitler se considera ”cel perfect”, unicul capabil să creeze o Germanie bogată, o rasă pură ariană superioară după chipul și asemănarea dictatorului. De asemeni, Donald Trump afirmă foarte des: Eu sunt singurul care poate conduce corect America! Eu sunt unicul care o poate învinge pe Clinton!

În timpul unei întruniri cu electoratul, Donald Trump a ridicat mâna, gest catalogat ca fiind un semn nazist, aceeași postură fiind întâlnită și la Hitler. Cu toate acestea, Trump a declarat că în ciuda imaginii istorice a semnului nazist, se simte dezamăgit de asemănarea lui cu dictatorul german.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate