Dorința noastră de dimineață, o cafea perfectă!

in Articole/Bauturi de

Dimineața, ne-am obișnuit să savurăm o cafea bună care să ne remonteze pentru începutul zilei. Problema este că nu prea avem timp să obținem cafeaua perfectă, dar câteva trucuri pot fi folosite pentru a-i îmbunătăți gustul.

Ceva pentru dezvoltarea gustului cafelei: înainte de a adăuga apa pentru fierbere, amestecă cafeaua cu o linguriță de zahăr de trestie și încălzește puțin amestecul la foc mic. Zahărul care se caramelizează ușor va da o aromă și un gust deosebit cafelei. Aveți grijă, zahărul nu se arde, se caramelizează la flacără mică.

-Cafeaua devine mai interesantă și mai gustoasă dacă-i adăugăm condimente: ghimbir, scorțișoară, nucșoară, cardamom( regina condimentelor în India) și o încălzim la foc mic. Aromele din condimente îi dau un gust deosebit.

 Cardamomul mai are o calitate. Cei care doresc o cafea decofeinizată pot pune 2-3 semințe de cardamom în ibric și acestea neutralizează cofeina din cafea fără a modifica gustul acesteia.

-Dacă vrei să ai o cafea cu gust puternic, adaugă 2-3 cristale de sare în ea.

-Zațul din cafea, care nu ne place, se depune pe fundul ibricului dacă punem o linguriță de apă rece în cafeaua proaspăt făcută și așteptăm o jumătate de minut.

-Cei care nu au probleme cu colesterolul pot adăuga o jumătate de linguriță de unt când o prepară și se va obține o cafea cu un gust deosebit.

 Vă dorim să o savurați cu plăcere și cafeaua să fie răsfățul dumneavoastră de dimineață.

buzau-cafea

loading...

Ultimile din Articole

Close
Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web