1340285666

Două femei au aplicat un CV cu poză provocatoare la 100 de job-uri. Rezultatele sunt incredibile

in Evenimente/Extern/Stiri online de

Specialiștii în resurse umane sfătuiesc viitorii candidații la un job să întocmească un CV profesionist, obligatoriu cu poză care să inspire încredere și seriozitate, acestea fiind o parte din aspectele importante care conving un angajator să cheme la interviu candidatul. Cercetătorii de la Universitatea Sorbonna din Paris au demonstrat contrariul.

Studiul a fost realizat de Dr. Sevag Kertechian care a urmărit impactul vestimentației în procesul de recrutare. Dacă până acum, absolut toată lumea considera că un job serios are la bază un oarecare spirit conservator în ceea ce privește vestimentația, cercetătoarea demonstrează contrariul și sparge barierele aparențelor.

Două femei asemănătoare, cu experiență profesională aproape identică, au trimis 100 de cv-uri cu poză provocatoare și cv-uri cu poză ”serioasă” la alte 100 de companii. Rezultatul? Dintre cele 200 de locuri de muncă la care au trimis cereri, femeile au primit de 62 de ori mai multe oferte de interviu din partea companiilor care au primit un CV cu poză provocatoare.

,,Rezultatele noastre au dezvăluit trenduri interesante, precum relaţia dintre îmbrăcămintea decoltată şi influenţa sa semnificativă asupra modului în care recrutorii îşi aleg candidatele, chiar şi pentru poziţiile de contabilitate. Indiferent de poziţia pe care candidatele doresc să o obţină, candidatele îmbrăcate sumar au primit mai multe răspunsuri pozitive. Rezultatele au fost şocante, în sens negativ, dar nu neapărat surprinzătoare’’, a declarat Dr. Sevag Kertechian în presa internațională.

loading...

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Ultimile din Evenimente

Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web