Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Dovada supremă că extratereștrii ar putea exista

in Astronomie/Curiozitati

Sonda europeană Rosetta a descoperit oxigen din abundență în atmosfera cometei „Ciuri”, „o surpriză totală” pentru oamenii de știință, care se întreabă acum dacă nu trebuie să își schimbe modelele legate de formarea sistemului solar, scrie AFP.

extraterestri2

Acest oxigen molecular (O2) prezent în atmosfera cometei Ciuriumov-Gherasimenko ar putea fi mai vechi decât sistemul nostru solar, a anunțat un studiu publicat miercuri în revista britanică Nature.

„Va trebui poate să modificăm modelele actuale privind formarea sistemului solar”, a declarat Andre Bieler, unul dintre autorii studiului. Aceștia au colectat mai mult de 3.000 de mostre, din septembrie 2014 până în martie 2015, pe măsură ce cometa se îndrepta spre Soare. Oxigenul este primordial, ceea ce înseamnă că, probabil, se află în cometă de miliarde de ani.

Pe lângă faptul că pune sub semnul îndoielii formarea sistemului solar, descoperirea oxigenului poate, evident, deschide piste noi pentru căutarea vieții extraterestre. Oxigenul și metanul sunt dovezi puternice pentru posibilitatea susținerii vieții.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Astronomie

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate