Timp de preparare: pregatire: 30 minute; la cuptor: 30 minute.
Ingrediente: 5 dovlecei, 200 g branza dulce, 200 g telemea, 200 g cascaval, 2 linguri de smantana, 1 ou, 1 legatura de marar, piper, 1 lingura ulei.
Preparare:
1. Mai intai spalati dovleceii si ii curatati de coaja, apoi scobiti miezul cu o lingurita avand grija sa nu ii rupeti. Cat dureaza prepararea este bine sa tineti dovleceii curatati in apa rece. Miezul il dati deoparte, dar nu il aruncati.
2. Pregatiti compozitia astfel: amestecati branza dulce si telemeaua rasa cu oul, smantana, miezul de la dovlecei dat pe razatoare, mararul tocat marunt si 1/2 de lingurita de piper.Umpleti dovleceii cu aceasta compozitie si ii asezati intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei.
3.Presarati cascavalul ras peste dovleceii umpluti cu branza si ii dati la cuptor la foc mediu spre mic 30 de minute sau pana se rumenesc.
Aceasta reteta de dovlecei umpluti cu branza se poate servi in orice ocazie si este foarte gustoasa.
