‘Dragonul de piatră’. Vehicul blindat de luptă, dezvoltat de Romania prezent la Black Sea Defense & Aerospace

in Evenimente

Vehiculul 4×4 Ejder Yalçin („Dragonul de piatră”, în limba turcă – n.r.) este prezent în premieră în România în expoziția Black Sea Defense & Aerospace și reprezintă o soluție polivalentă, dezvoltată în cooperare cu industria românească de apărare, cu un grad ridicat de protecție balistică, în toate condițiile de mediu și pe orice tip de teren.

Compania Nurol Makina ve Sanayi A.S. a început producția de vehicule tactice blindate în cooperare cu Romarm la mijlocul anilor ’90. Unul dintre aceste vehicule este Ejder Yalçin 4×4.

Ejder Yalçin 4×4 este un vehicul de luptă dinamic, agil, modular, versatil, ușor de întreținut și cu cheltuieli de mentenanță reduse. Având o capacitate de sarcină utilă de până la 4 tone și capabilitatea de a integra diverse tipuri de arme, Ejder Yalçin 4×4 este o platformă ideală pentru diverse aplicații, cum ar fi „recunoaștere”, „comandă și control” și „securitate națională”.

fcb92252ed86c930126bce9cdfdf46ad_M

„Sperăm ca autoritățile române să ne considere un partener de nădejde în producerea de vehicule militare performante, care să îndeplinească atât cerințele părții române, cât și ale altor țări. În viitor, sperăm la o colaborare mai strânsă cu industria românească de armament”, a declarat, pentru AGERPRES, Engin Aykol, director general al Nurol Makina ve Sanayi A.S.

Ejder Yalçin 4×4 are un sistem de suspensie independent în toate roțile, caracteristică indispensabilă la toate vehiculele de teren. Autonomia și versatilitatea fiecărei anvelope îi conferă o mai bună stabilitate, siguranță la condus, inclusiv în zonele montane.

Capacitatea suplimentară de încărcare și de extensie oferă vehiculului posibilitatea să fie reconfigurat ca o platformă potrivită pentru a încorpora necesarul de tehnică militară și armament.

De asemenea, poate fi configurat ca o suită de vehicule cu aceleași subsisteme și poate fi reconfigurat ca vehicul de detectare a dispozitivelor explozive improvizate, vehicul de apărare antiaeriană, ca armă anti-tanc, vehicul de transport trupe sau ca ambulanță blindată. Sursa: Agerpres.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.