Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

DUMINICA FLORIILOR, intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim. Tradiții și obiceiuri

in Articole/Religie/Spiritualitate/Stiri online

În Duminica Floriilor se prăznuiește unul dintre cele mai importante evenimente ale vieții pământești a Domnului Iisus Hristos, intrarea în Ierusalim.
Venise vremea ca oamenii să afle că El este fiul lui Dumnezeu și intrarea în Ierusalim avea drept scop să vestească tuturor că a venit Mesia.
Intrarea lui Iisus Hristos a fost una smerită, cu capul plecat și cu obrajii scăldați în lacrimi, fără nicio strălucire, fără cai și care mărețe, ci doar stând pe un asin.
Mântuitorul intra în Ierusalim, iar poporul sălta ținând în mână ramuri de finic și striga: Osana întru cel de sus!
În săptămâna următoare, Iisus a pătimit multe suferințe, culminând cu Răstignirea Sa pe Cruce.
Pelerinajul de Florii trebuie să înceapă și să se sfârșească într-o biserică  si reprezintă o adeverire a biruinței lui Hristos asupra morții lui Lazăr precum și o prevestire a biruinței lui Hristos asupra morții, prin Învierea Sa proprie din morți.
Tradiții și obiceiuri:
De Florii oamenii duc la biserică flori și ramuri de salcie pentru a fi sfințite.
În credința populară, „mâțișorii” sfințiți în biserică de Florii, împletiți în coronițe se așează la icoane, deasupra ușilor și ferestrelor, pentru a apăra familia de boli și să aducă noroc.La țara se leagă și în jurul pomilor fructiferi pentru ca aceștia să rodească.
Nu se muncește în această zi, masa trebuie să fie întinsă tot timpul și este dezlegare la pește.
Se spune că de Florii este bine să-ți aerisești toate hainele.
Fetele nu trebuie să își spele părul deoarece vor albi de timpuriu. Se vor spăla în ziua următoare cu fiertură de busuioc în apă, făcută la miezul nopții. Astfel vor avea un păr bogat și frumos.
Fetele trebuie să știe că acesta este o superstiție.
Se mai spune că dacă nu cinstești Floriile așa cum se cuvine, te umpli de pistrui.
De Florii, mormintele trebuie să fie curățate și stropite cu apă sfințită, crucile se împodobesc cu flori de primăvară și crengi sfințite de salcie și se dau de pomană plăcinte și gogoși pentru sufletele celor plecați dintre cei vii.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate