Cojile de ou sunt o sursa naturala de minerale si contin in procent de 99% calciu. Acest tip de calciu este absorbit imediat de catre corp deoarece compozitia lui chimica este similara cu cea a oaselor si a dintilor. Daca este consumat in cantitati mari acest tip de calciu nu doar va va ajuta sa scapati de simptomele lipsei de calciu dar va preveni si instalarea osteoporozei, va stimula maduva oaselor sa produca mai multe hematii si va va ajuta sa tratati colesterolul marit si tensiunea marita. Cojile de ou contin si fier, zinc, cupru, magneziu, fluor, fosfor si crom. De aceea multi experti recomanda cojile de ou ca un supliment natural pentru pastilele de calciu.
Este recomandat sa consumati intre 1.5 si 3 grame de coji de ou pisate pe zi. Iate cateva idei cum sa folositi cojile de ou si pentru ce sa le folositi:
1.Intarirea imunitatii organismului si curatarea sangelui
Spalati 5 coji de ou pisati-le si puneti-le in 3 L de apa. Puneti aceasta mixtura in frigider pentru 7 zile si folositi-o pentru apa de baut. Beti 2-3 pahare din aceasta apa zilnic. Puteti adauga zeama de lamaie daca doriti.
2.Pentru tiroida
Luati 8 coji de ou spalati-le si pisati-le. Adaugati sucul de la 2 lamai peste cojile pisate si lasati-le la frigider pentru cateva zile. Cand cojile se vor inmuia scurgeti lichidul si amestecati-l cu un litru de alcool si 1 kg de miere. Lasati mixtura sa stea timp de 7 zile inainte de a o consuma. Administrati cate o lingurita de 3 sau 4 ori pe zi dupa mese.
3.Pentru gastrita,ulcer
Pisati cateva coji de ou. Luati cateva cu varful cutitului, aceasta cantitate va fi de ajuns pentru a va trata de aceste afectiuni. Amestecati cojile de ou cu 2 lingurite de suc de lamaie. Cand coaja se va inmuia adaugati un decilitru de lapte cald. Consumati aceasta mixtura de 2 ori pe zi- pe stomacul gol dimineata si inainte de somn seara.