E oficial: Armata germană va recruta tineri din Romania. Cât poţi câştiga ca soldat al Bundeswehr-ului

in Extern

Germania a anunţat în noua Carte Albă a politicii de securitate germane şi a viitorului Bundeswehr-ului, document programatic în domeniul apărării naţionale, făcut public recent, că vrea să recruteze personal din UE pentru forţele armate federale. Aceasta este una dintre măsurile prin care vrea ca Bundeswehr-ul să devină o armată puternică şi unul dintre cei mai atractivi, competitivi, flexibili şi moderni angajatori din Germania. În prezent, potrivit statisticilor, soldaţii din forţele armate federale germane câştigă între circa 2,380 de euro şi 3,150 de euro lunar, iar ofiţerii încasează între 3,700 euro şi 4,300 euro pe lună.

Forţele armate federale (Bundeswehr) vor deveni un angajator de top competitiv, flexibil şi modern, potrivit noii Cărţi Albe a a politicii de securitate germane şi a viitorului Bundeswehr-ului. Cartea Albă este unul dintre cele trei documente programatice în domeniul apărării naţionale în Germania, are 144 de pagini şi a fost făcută publică în luna august a acestui an.

De la Războiul Rece încoace, capacitatea forţelor armate federale (Bundeswehr-ului) a scăzut semnificativ şi sistematic, ajungând acum la cel mai scăzut nivel, se arată în noua Carta Albă a politicii de securitate germane.

Germania regândeşte din temelii politica de recrutare în cadrul forţelor armate federale. În primul rând, anunţă că reducerea numărului de posturi din armată a luat sfârşit. Germania are nevoie de o armată puternică şi vrea să devină unul dintre cei mai atractivi angajatori. În acest sens, anunţă o schimbare de paradigmă a politicii de personal a forţelor armate federale, care implică, printre altele, recrutarea de personal din ţările UE, fără cetăţenie germană, cum se cere în prezent. 

Mai multe detalii pe economica.net.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.