Echilibrarea coloniilor slabe

in Agronomie
Cele mai bune metode sunt următoarele:
  • Coloniile puternice se alimentează câteva zile la rând, la intervale fixe, punând sirop în hrănitoare tip podişor. În cea de a 3-a zi, apicultorul va ridica hrănitoarele împreună cu albinele ce aşteaptă siropul şi le va monta deasupra stupilor cu colonii slabe, turnând încet în hrănitoare un nou sirop. Albinele se vor înfrăţi şi vor transporta în stup siropul, după plecarea la zbor rămânând în stup doar cele tinere. Hrănitoarele golite se vor ridica a doua zi dimineaţa şi le vom opări, redându-le familiilor iniţiale. Operaţia se va repeta de 3-4 ori.

 

  • În preajma unui cules de întreţinere, se face schimb de faguri cu puiet (cea puternică cedează puiet căpăcit şi albina acoperitoare, iar cea slabă doar puiet larvar). Albina acoperitoare de pe fagurele cu puiet căpăcit se mătură în faţa urdinişului familiei slabe. Operaţia se repetă de 2-3 ori, la interval de o săptămână.
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.