Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

ELENA UDREA, ELIBERATĂ. Este mutata în arest la domiciliu!

in Politic

Elena Udrea va ieşi din arestul Poliţiei Capitalei. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a judecat contestaţia deputatei la arestarea preventivă dispusă în 11 februarie în dosarul „Microsoft”, a decis ca fostul ministru al Turismului să fie plasat în arest la domiciliu. Miercuri, Elena Udrea este aşteptată la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, unde se va discuta ultima cerere DNA de arestare preventivă a sa pentru noi acuzaţii în dosarul „Gala Bute”.

Judecătorii de la ICCJ au decis trimiterea Elenei Udrea în arest la domiciliu şi au stabilit totodată o serie de interdicţii pentru deputatul PMP. Aceasta nu are voie să-i contacteze sub nici o formă pe o parte dintre cei implicaţi în dosar şi familiile lor. Este vorba de Dorin Cocoş, Alin Cocoş, Dinu Pescariu şi Ana Maria Topoliceanu. De asemenea, Elena Udrea nu are voie să divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale informaţii din cauza penală.

Decizia ICCJ urmează să fie transmisă Poliţiei Capitalei ce urmează să o elibereze pe Udrea din arestulpreventiv în cursul serii de marţi.

„Este o veste ce începe să ducă spre normalitate. Este o veste bună. Mă aşteptam să se termine cu această umilinţă a arestului preventiv (…) Argumentele s-au circumscris ideii de lipsă de probe, de inutilitatea măsurii şi de lipsă de proporţionalitate între măsură şi realitatea din dosar”, a declarat Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, la scurt timp după hotărârea ICCJ.

Striblea a precizat că, în condiţiile arestului la domiciliu, Elena Udrea va trebui să aibă acordul procurorilor pentru a merge la Parlament să-şi prezinte punctul de vedere faţă de noua cerere de arestare preventivă ce a ajuns la Comisia juridică. „Va trebui să ceară voie pentru a merge în Parlament şi cred că se va încuviinţa. Este dreptul ei să fie prezentă în faţa comisie de mâine, cât şi la plenul de luni”, a mai spus Striblea.

Elena Udrea a fost adusă, marți dimineața, la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), unde s-a judecat contestația depusă față de arestarea sa preventivă în dosarul Microsoft. Şedinţa de judecată a durat aproximativ o oră şi jumătate.

Potrivit România TV, Udrea a dat, în faţa judecătorilor, o declaraţie scurtă. După şedinţa de la ICCJ, Elena Udrea a fost dusă înapoi în arestul Poliţiei.

Avocatul Marius Striblea a precizat, după proces, că a depus in instanta cateva extrase din presa vremii, de dinainte de 29 ianurie a.c., care arată că deputatul si-a expus parerea cu privire la „presupusele fapte de fals in legaturi cu chitantele în afacerea lui Dorin Cocoş cu Dinu Pescariu”.

„Am vrut cu aceste înscrisuri să demonstrăm că, în mod public şi anterior obligaţiei de a nu lua legătura cu persoane din dosar, dumneaei a avut aceleasi puncte de vedere”, a precizat Striblea.

Întrebat dacă s-a discutat in sala de judecata despre semnul facut de Elena Udrea, avocatul a infirmat.

Întrebat la ce se aşteaptă dacă Elena Udrea va fi marţi eliberată, Striblea a răspuns: „Ne asteptam la ce-i mai rău”.

sursa: http://www.romaniatv.net

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate