Elena Udrea incearca sa lase impresia ca e NEVINOVATA! Stenogramele spun altceva!

in Politic

Chiar daca echipa de comunicare a Elenei Udrea incearca sa lase impresia ca denuntatorii sai nu stiu ce vorbesc si ca nu au nici un fel de probe, stenogramele arata o alta realitate, potrivit stiripesurse.ro.

IMPREJURARILE CARE IMPUN PRELUNGIREA MASURII ARESTARII

Astfel, cu privire la infractiunile de luare de mita, pe parcursul confruntarilor efectuate inculpatii Topoliceanu Ana Maria, Gardean Adrian, Lungu Stefan si Nastasia Gheorghe au recunoscut savarsirea infractiunilor ce li se imputa si au indicat participatia inculpatei Udrea Elena Gabriela la pretinderea si primirea sumelor de bani.

Inculpata Topoliceanu Ana Maria a aratat:

Intrebare: Din banii primiti de dumneavoastra de la societatea Consmin prin intermediul lui Lungu Stefan si Breazu Tudor ati dat o partea doamnei UDREA ELENA GABRIELA?

Raspuns: Pe toti, intr-o forma sau alta.

Intrebare: Daca in perioada 2010-2012 ati achitat bunuri si servicii de care a beneficiat doamna UDREA ELENA GABRIELA?

Raspuns: Da, inclusiv din banii de la Consmin.

Intrebare: In ce forma si in ce imprejurari dadeati banii proveniti de la Consmin doamnei UDREA ELENA GABRIELA, asa cum ati sustinut?

Raspuns: O parte a fost excursia la Danai, o alta parte cash. Au mai fost situatii in care ii plateam salariul lui Breazu Tudor.

Intrebare: Platile cash unde se faceau, de cate ori si de ce sume era vorba?

Raspuns: La ea acasa, la minister, cred ca de doua ori, eu suma totala am vazut-o cand am vazut actele, cred ca in jur de 10000 euro fiecare.”

Cu acelasi prilej, inculpatul Gardean Adrian a aratat:

Intrebare: Daca ati intalnit-o pe doamna UDREA ELENA GABRIELA in cursul anului 2011 la pensiunea domnului Nastasia Gheorghe si daca ati avut vreo discutie cu aceasta referitoare la plata unor sume de bani, iar, in caz afirmativ, in ce a constat aceasta discutie?

Raspuns: Da, am avut o discutie, ne-am intalnit la inceputul anului 2011 la cabana domnului Nastasia. Am avut o discutie forate scurta referitor la derularea lucrarilor de la Straja, cred ca ne intorceam de la inaugurarea gondolei de la Vulcan, ocazie cu care a fost facuta o vizita si pe domeniul schiabil de la Straja. Ulterior, spre seara, am ajuns la cabana domnului Nastasia. A fost o discutie scurta, de cateva minute, cred ca Stefan Lungu m-a prezentat doamnei, am ramas cu domnul Nastasia si cu doamna Udrea. Nu as putea sa redau 100% discutia, dar din intelegerea mea, domnul Nastasia urma sa se ocupe de derularea in continuare a contractului, de plati si de sponsorizari. Avand in vedere ca se derulase anterior un alt contract finantat de minister, iar Lungu Stefan imi spusese ca trebuie sa fac plati de aproximativ 10% prin intermediul firmei sale, ceea ce s-a si intamplat, in acest context am inteles ca referirea doamnei Udrea la sponsorizari se referea la plati similare. De altfel, cred ca acesta este si scopul pentru care am fost invitat.

Intrebare: Tineti minte termenii folositi de doamna UDREA ELENA GABRIELA?

Raspuns: Mi-a ramas in minte termenul „sponsorizare”. Nu am definit exact ce inseamna sponsorizarea, dar oricum ceea ce am platit ulterior nu a fost sub forma unui contract de sponsorizare.

Intrebare pentru inculpatul GARDEAN ADRIAN din partea inculpatului UDREA ELENA GABRIELA: Este posibil ca ideea aceasta de sponsorizare sa va fi venit in minte dupa ce ati citit acuzatiile care vi s-au adus de procurori in dosarul Gala Bute si anume ca ati sponsorizat firma lui Rudel Obreja?

Raspuns: Cred ca nu am fost acuzat de procurori pentru Gala Bute, acuza care mi s-a adus a fost doar pentru contractele cu Stefan Lungu pentru domeniile schiabile Borsec si Cavnic.

Intrebare pentru inculpatul GARDEAN ADRIAN din partea inculpatului UDREA ELENA GABRIELA: E posibil ca ideea de sponsorizare sa va fi venit in minte dupa ce ati aflat ca se cerceteaza sponsorizarea Galei Bute?

Raspuns: Contractele pe care le aveam inainte erau oarecum mascate prin faptul ca achizitionam sau cumparam produse prin firma lui Stefan Lungu. Ulterior, cand s-a intamplat publicitatea si nu sponsorizarea cu Rudel Obreja, nu a fost pentru Gala Bute, ci pentru o gala de box care s-a desfasurat ulterior. Ce intelesesem eu din experienta cu autoritatile publice de pana la momentul respectiv, cota de 10% avea un caracter general. La momentul discutiei cu doamna Udrea, nu am inteles exact ce urma sa vizeze sponsorizarea, ma asteptam la orice, o firma, un camin de batrani, urma ca destinatia sa imi fie indicata de domnul Nastasia, asa cum s-a si intamplat.

 

Intrebare pentru inculpatul GARDEAN ADRIAN din partea inculpatului UDREA ELENA GABRIELA: Ce sponsorizare v-a indicat domnul Nastasia sa faceti?

Raspuns: Nicio sponsorizare. Mi-a indicat o suma de bani pe care trebuie sa o aduc, in principiu 10%, nu am adus intreaga suma de bani pentru ca nu dispuneam de ea la momentul respectiv, iar in completare mi-a indicat sa fac o sponsorizare, dar ulterior i-am spus ca nu se poate si ca vom face un contract de publicitate pentru un eveniment ulterior.

 

Intrebare pentru inculpatul GARDEAN ADRIAN din partea inculpatului UDREA ELENA GABRIELA: In scurta aceea discutie, cumva ati simtit ca va si conditionez proiectul de aceste sponsorizari?

Raspuns: Perceptia mea vis-a-vis de derularea contractelor pana atunci era ca in zona ministerului erau mai multe persoane implicate care pe undeva cereau pentru campanii electorale, diferite sponsorizari, un procent de 10%, confirmat pana atunci de contractele deja finalizate sau in curs de executie. Cu siguranta ca am inteles ca acel contract probabil nu era finantabil daca eu nu ajungeam sa imi onorez aceasta obligatie de plata, adica acel 10% despre care stiam ca se da.

Intrebare pentru inculpatul GARDEAN ADRIAN din partea inculpatului UDREA ELENA GABRIELA: Daca eu i-am spus domnului Gardean ca derularea acelui contract este conditionata de sponsorizari?

Raspuns: Nu as putea reda 100% cuvintele, dar a fost ceva de genul „va fi nevoie de o sponsorizare”. Nu a fost o conditionare clara de genul „daca nu dai sponsorizarea, nu primesti banii” de catre doamna Udrea, eu am inteles-o ca fiind o conditionare intr-un context general.”

 

Pe parcursul confruntarii, inculpatul Lungu Stefan a dat urmatoarele raspunsuri la intrebarile care i-au fost adresate:

Intrebare: Stia doamna UDREA ELENA GABRIELA ca o parte din banii primiti de dumneavoastra, fie de la Termogaz, fie de la Consmin, erau folositi pentru plata unor bunuri sau a unor servicii de care a beneficiat Partidul Democrat Liberal?

Raspuns: In mod direct, nu stiu daca avea cunostinta, dar prin intermediul lui TOPOLICEANU ANA MARIA cu care aveam relatia directa, pentru ca nu am avut o relatie financiara cu doamna Udrea, am inteles ca da.

 

Intrebare: Daca au beneficiat persoane din Partidul Democrat Liberal, inclusiv doamna Udrea, de serviciile de monitorizare media achizitionate de la Zainescu Alin?

Raspuns: Da.

 

Intrebare pentru inculpatul LUNGU STEFAN: Ati achizitionat printuri de mari dimensiuni folosite la Conventia PDL la care a fost aleasa in functia de presedinte doamna Udrea?

Raspuns: Da.

 

Intrebare: doamna Udrea Elena il cunostea pe Cosmin Dragomir, administratorul lui SC Total Media Prod SRL si stia ca acesta realizeaza materiale promotionale pentru partid?

Raspuns: Da.

 

Intrebare: stiti daca domnul Cosmin Dragomir i s-a plans doamnei Udrea de intarzieri in plata serviciilor prestate pentru partid?

Raspuns: Da, imi aduc aminte ca s-a plans, existau momente de intarziere a platilor. Stiu acest lucru de la Cosmin Dragomir.

 

Intrebare: Daca dumneavoastra ati avut discutii cu angajati ai ministerului care au afirmat ca organizarea Galei Bute era nelegala si daca aceste persoane au adus aceste imprejurari la cunostinta ministrului Udrea?

Raspuns: Da, au fost momente in care functionarii au reclamat imposibilitatea de a se incadra in limitele legale, dar, de cele mai multe ori, persoana care intervenea era George Nastasia, intelegand ca era omul cu semnatura. Da, persoanele acuzau o anume presiune referitoare la acest eveniment. In sedinte erau ridicate toate problemele, la unele din aceste sedinte participa si doamna Udrea.

 

Intrebare pentru inculpatul LUNGU STEFAN din partea inculpatului UDREA ELENA GABRIELA: puteti preciza care erau criticile sau contestarile acestor persoane legate de gala? Ce reclamau aceste persoane ca nu se poate face sau ca ar fi ilegal?

Raspuns: de cele mai multe ori, au fost critici legate de modalitatea de achizitie realizata cu firma lui Rudel Obreja, de neintelegerile legate de specificul evenimentului si de desele intarzieri datorate reformularilor din documentele galei. Stiu ca au fost critici cu privire la faptul ca initial era vorba de Federatia Romana de Box, iar ulterior de firma lui Rudel Obreja si cu privire la faptul ca acesta era suspendat de Federatia Internationala de Box.”

 

Inculpatul Nastasia Gheorghe a indicat urmatoarele imprejurari:

Intrebare: Ati asistat la discutia care a avut loc la inceputul anului 2011 la pensiunea dumneavoastra intre UDREA ELENA GABRIELA si GARDEAN ADRIAN, iar, in caz afirmativ, s-a discutat cu acest prilej despre realizarea unor sponsorizari si in ce context?

Raspuns: Da, am asistat. S-a discutat la modul general, doamna Udrea l-a intrebat pe domnul Gardean daca exista posibilitatea sa faca anumite sponsorizari.

 

Intrebare: Ati primit de la GARDEAN ADRIAN o geanta continand suma de 900.000 euro in toamna anului 2011, iar, in caz afirmativ, ce ati facut cu aceasta?

Raspuns: Da. Suma era spusa de Gardean, eu nu am verificat si am dus-o doamnei Udrea.

 

Intrebare: Doamna Udrea stia ca urma sa va intalniti cu GARDEAN ADRIAN pentru primirea sumei mentionate?

Raspuns: Nu stiu daca stia, pentru ca relatia lui GARDEAN ADRIAN era mai mult cu Stefan Lungu. Doamna Udrea imi spusese mie cu ocazia discutiei care a avut loc la ziua mea sa tin legatura cu Gardean cu privire la sponsorizari.

 

Intrebare: V-a spus domnul GARDEAN ADRIAN ca va incheia un contract de publicitate cu firma lui Rudel Obreja si cuantumul acestuia? Ati transmis acest lucru doamnei Elena Udrea?

Raspuns: Da, mi-a spus cand a venit cu geanta. Cand am dus geanta am si transmis doamnei Udrea ca urma sa faca o sponsorizare pentru Gala Bute. Nu imi aduc aminte daca a precizat suma.

 

Intrebare: Stiti de ce urma sa sponsorizeze domnul Gardean firma lui Rudel Obreja si de ce trebuia transmis acest lucru doamnei Elena Udrea?

Raspuns: Rudel Obreja facea presiuni ca nu isi incasase tot contractul pe care il avusese cu ministerul.

 

Intrebare: GARDEAN ADRIAN urma sa faca aceasta sponsorizare in contul sponsorizarilor despre care discutase cu doamna Udrea la ziua dumneavoastra?

Raspuns: Da.

 

Intrebare pentru inculpatul NASTASIA GHEORGHE: Dumneavoastra, in calitate de persoana imputernicita cu drept de semnatura in locul ministrului, erati cel care lua deciziile cu privire la alocarea fondurilor in cadrul programului „Ski in Romania”?

Raspuns: Nu, eu aveam delegare de competenta sa semnez in locul ministrului documentele pe care trebuia sa le semneze ministrul. Nu coordonam si nu am coordonat niciodata programul „Ski in Romania”, lucru care se poate verifica si in fisa postului si nu eu faceam alocarile pentru UAT-uri. Alocarile se faceau la propunerile directiei de specialitate de catre doamna ministru.

 

Intrebare pentru inculpatul NASTASIA GHEORGHE din partea inculpatului UDREA ELENA GABRIELA: Puteti spune ce fel de geanta era, ce marime, ce culoare, ce fel de inchidere prezenta si care era cupiura banilor despre care pretindeti ca mi i-ati dat in toamna anului 2011?

 

Raspuns: Era o geanta de culoare inchisa, cred ca neagra, detalii referitoare la sistemul de inchidere nu am retinut si nici nu am deschis-o, astfel incat nu stiu care era cupiura banilor. Marimea era apropiata de cea a unei genti diplomat. Nu imi amintesc alte detalii cu privire la aceasta geanta. Gardean Adrian este cel care mi-a spus ca in acea geanta erau 900.000 euro. Categoric geanta nu era din panza.

 

Intrebare pentru inculpatul NASTASIA GHEORGHE din partea inculpatului UDREA ELENA GABRIELA: daca la momentul la care ati fi adus geanta mai era cineva la usa cabinetului sau in cabinet?

Raspuns: In cabinet nu mai eram nimeni, in afara cabinetului, in fata usii, era o secretara, nu imi aduc aminte care dintre acestea.

 

Intrebare pentru inculpatul NASTASIA GHEORGHE din partea aparatorului inculpatului UDREA ELENA GABRIELA: Cat a durat din momentul in care a luat geanta de la Gardean si pana in momentul in care a intrat in cabinetul ministrului si a lasat geanta?

Raspuns: Imediat dupa ce a plecat domnul Gardean, am luat geanta si am dus-o la cabinet la doamna ministru. Nu stiu, cred ca au trecut 5-10 minute.

 

Intrebare pentru inculpatul NASTASIA GHEORGHE din partea aparatorului inculpatului UDREA ELENA GABRIELA: Ce i-ati spus doamnei ministru cand ati predat geanta?

Raspuns: Ca este de la domnul Gardean si ca a spus ca va face si sponsorizare in Gala Bute. I-am spus si ce mi-a spus domnul Gardean ca este in interiorul gentii.

 

Postacii Elenei Udrea:

Intrebare: Stiati ca Breazu Tudor, Cristi Calugaru, postacii si materialele promotionale erau platite de catre doamna TOPOLICEANU ANA MARIA?

Raspuns: Pe Breazu Tudor il plateam eu. Daca au fost situatii in care l-a platit TOPOLICEANU ANA MARIA, in mod cert ulterior banii aceia au fost recuperati de TOPOLICEANU ANA MARIA. Cristi Calugaru stiu ca primea bani de la partid si separat, in afara contractului. In total probabil ca era aceasta suma de 3000 de euro. Suma din afara contractului era platita de TOPOLICEANU ANA MARIA, din ce stiu eu, din bani de la partid, de unde se faceau toate platile. Erau situatii in care partidul detinea fonduri care nu erau inregistrate in contabilitate si care proveneau, de exemplu, din contributiile de la sectoare, din donatiile membrilor si au fost si cazuri in care candidatii au contribuit cu sume de bani. Au fost situatii in care acesti bani nu se inregistrau. Desi nu se tinea o evidenta a acestor sume, conducatorul fiecarui sector stia cu cat a contribuit, astfel incat nu era dificil de tinut socoteala. Este posibil ca o evidenta a sumelor neinregistrate in contabilitate sa fi fost tinuta si de contabila. Nu stiu cu cat erau platiti postacii. Stiu doar ca au functionat cateva luni in perioada de campanie electorala, erau studenti din partid care initial au lucrat gratis, dar era ineficient si apoi s-a luat decizia sa fie platiti si nu as sti sa va spun la cat ajungeau sumele, probabil la cat a spus TOPOLICEANU ANA MARIA. Presupun ca postacii erau platiti din aceeasi bani care se foloseau la partid.

 

Intrebare: Primeati de la Cristi Calugaru o situatie detaliata lunar cu numarul de comentarii ale postacilor si cu sumele platite acestora?

Raspuns: Posibil da, dar nu stateam sa le citesc avand in vedere ca erau mii de comentarii.

 

Intrebare: Stiti daca domnul Horatiu Tica a facut asemenea donatii neinregistrate sau a platit cheltuieli ale partidului?

Raspuns: Nu cunosc personal, dar cred ca a fost candidat la consiliul general si este posibil sa fi facut. Se intampla si se intampla la toate partidele, fara exceptie, ca firme si persoane care doresc sa faca donatii sau sponsorizari sa nu vrea sa apara in aceasta calitate, de teama repercusiunilor politice ori a scandalului mediatic care s-ar declansa ca urmare a asocierii cu un partid sau altul. In acest context, puteau fi firme si persoane care sa fi sprijinit campania PDL, fara sa fi dorit ca lucrul acestea sa fie cunoscut in mod public. Daca voi identifica vreun caz, voi face precizari.”

sursa: stiripesurse.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*