Epidemie de rujeolă. Peste 1.700 de cazuri confirmate la nivel național

in Sanatate/Stiri online de
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Valentin Popescu a declarat că: „În acest moment avem confirmate 1.725 de cazuri de rujeolă, sunt înregistrate șapte decese, iar un al optulea deces nu a fost încă pus diagnosticul de confirmare, în acest moment sunt la Institutul Cantacuzino probe pentru analize și vom vedea în perioada următoare dacă se confirmă decesul din cauza rujeolei și pentru acest caz. În acest moment, sunt cazuri de rujeolă în 32 de județe, cele mai multe sunt în Arad – 454, în Mureș – 238 și în Timiș – 240”.
 Faptul că cei mai mulți copii care s-au îmbolnăvit de rujeolă datorită acestei epidemii sunt cu vârstă sub 1 an de zile i-a determinat pe reprezentanții Ministerului Sănătății împreună cu reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătătii, UNICEF și de la Institutul de Sănătate Publică să propună scăderea vârstei de vaccinare la 9 luni.
 La nivel național există 300.000 de doze de vaccin care vor fi distribuite medicilor de familie, acolo unde este nevoie.
 Reprezentanții Ministerului Sănătății fac un apel la părinții care nu și-au vaccinat până în acest moment copiii să meargă la medicul de familie și să-i imunizeze deoarece după cum se vede, rujeola este o boală mortală.

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Ultimile din Sanatate

Daţi-ne un "LIKE":Ne urmaresti deja? Poti inchide aici
Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web