Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Exerciţii pentru îmbunătaţirea vederii

in Sanatate

1382440590343

Resorbţia hematomului de pe retină prin înfometare (post negru)

Înainte de a începe acest regim de înfometare este necesar să se cureţe organismul printr-o clismă uşor acidă (în apa din vasul de clismă se adaugă şi 150 ml oţet de mere).

Regimul de înfometare propriu-zis trebuie să dureze 1-3 zile pe săptămână. În aceste zile nu se mănâncă absolut nimic, ci se va bea numai apă. Dupa câteva săptămâni se constată o ameliorare (pata care reduce câmpul vizual se micşorează, de regulă).

Daca la început acest regim se ţinea 3 zile pe săptămână, după câteva săptămâni va fi suficient să rămână o singură zi de post negru pe săptămână.

Dispariţia punctelor negre mobile (ca un roi de musculiţe) din câmpul vizual

Hemoragiile şi hematoamele la nivelul retinei sunt foarte periculoase. La fel de supărătoare sunt şi acele puncte mici întunecate, foarte mobile, care se deplasează mereu în sus şi în jos, ca un roi supărător de musculiţe, prin faţa ochilor şi deranjează.

1. Stând în faţa ferestrei deschise, la aer, se inspiră adânc, se închid ochii şi se menţine aerul în plămâni. Se miscă apoi capul înainte şi înapoi, cât se poate răbda fără o nouă respiraţie. Se expiră şi se inspiră profund, de câteva ori la rând. Mişcările capului trebuie să fie foarte line, pentru a nu dăuna vertebrelor cervicale.

Acest exerciţiu se repetă de 3 ori la rând (cu acele pauze de 2-3 respiraţi între ele).

2. Se inspiră profund şi, menţinând aerul în plămâni fără a expira, se apleacă capul spre umărul stâng, apoi spre cel drept, de atâtea ori cât se poate menţine aerul fără a-l expira. Apoi se respiră normal de câteva ori. Exerciţiul se repetă de 3ori la rând, de asemenea cu pauze de respiraţie (ca la exerciţiul nr. 1).

3. Se inspiră profund, apoi, reţinând aerul în plămâni, se roteşte capul, de câte ori se poate, alternativ, spre dreapta şi spre stânga. Şi acest exerciţiu se execută zilnic de 3 ori. Se obţine astfel un complex de 3 x 3 exerciţii, care se va efectua de 5-6ori pe zi. Pe lângă îmbunătăţirea vederii, se observă efecte benefice şi asupra altor părţi ale corpului. Vertebrele gâtului devin mai mobile, pielea gâtului – mai elastică şi cu riduri mai puţine, vocea – mai clară şi mai puternică. Şi, ca o consecinţă a participării muşchilor abdominali la respiraţie, exerciţiile au un efect benefic şi la acest nivel: stratul de grăsime de pe abdomen începe să se topească rapid.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate