sclavi

Explicațiile șocante ale stăpânilor de sclavi de la Berevoești în fața instanței

in Evenimente/Stiri online de

Cei 39 de suspecți arestați și duși în instanță sub acuzația de trafic de persoane, după ce au transformat 40 de persoane în sclavi, majoritatea minori, au făcut declarații șocante motivând că tratamentul aplicat copiilor este unul normal și care i-ar fi ajutat.

Fără remușcări. Astfel și-au prezentat mărturiile cei 39 de inculpați în dosarul sclavilor de Berevoești. ”Stăpânii” nu găsesc nimic rău în faptul că au ținut tineri și copiii în lanțuri și îi obligau să muncească din greu în interes propriu. „Inculpaţii ignoră total valorile intrinseci fiinţei umane, viaţa, integritate corporală, sănătatea, libertatea, onoarea şi demnitatea, privind victimele ca pe o marfă producătoare de beneficii materiale, pe care le exploatează la maximum şi le transferă între membrii grupărilor în acelaşi scop” se arată în motivarea dată de judecătorii Tribunalului Argeș.

Inculpații au condamnat la sclavie zeci de persoane încă din anul 2008 și există suspiciunea că edilii sau autoritățile din Berevoești au protejat rețeaua de trafic de persoane în tot acest timp. „Printre persoanele ridicate am recunoscut persoane din localitate, despre care ştiu că sunt rude cu actualul şi cu familia primarului, cu fostul primar, unii dintre ei au fost cununaţi, botezaţi. Practic, avem de-a face cu finii.”, a declarat sub anonimat, un procuror pentru Digi24.

Procesul prin care oamenii ajungeau sclavi era unul simplu, dar bine pus la punct. Se alegeau doar acele persoane afectate de sărăcie, ușor de manipulat, chiar cu probleme psihice și copii proveniți din familii dezbinate. Inițial traficanții promiteau câștiguri rapide, după care erau înlănțuiți și puși la muncă silnică.

loading...
Loading...

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Ultimile din Evenimente

Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web