Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

FACI NUNTĂ? Statul ţi-ar putea lua o parte din banii primiţi de la invitaţi!

in Articole

Pentru evitarea evaziunii fiscale, statul român vine cu o nouă reglementare, cadourile bănești date mirilor de către nuntași să fie impozitate, astfel încât statul să poată încasa impozitul de 16%.

Obligaţia mirilor este ca înainte de nuntă, cu 30 de zile, să meargă la ANAF și să închrieze o casă de marcat special concepută pentru cadourile bănești. În cazul în care invitaţii nu au cash, se va achita și cu un POS, care va fi achiziţionat tot de la ANAF.

Plata lăutarilor se va face cu chitanţă de mână, aceștia având obligaţia de a-și declara veniturile “fără număr” din aceste activităţi socio-culturale, iar banii vor fi scăzuţi de la impozitare, fiind consideraţi sumă reinvestită. Bacșișul ospătarilor va fi trecut separat pe casa de marcat deja închiriată de la ANAF. Poziţiile din casa de marcat vor fi speciale, după cum urmează:

1. nașii
2. socrii mari
3. socrii mici
4. cumnatul de mână
5. domnișoara de onoare
6. cavalerul de onoare
7. verișori
8. alte rude
9. obligaţii
10. prieteni
Raportul Z se va scoate imediat după ce s-a terminat nunta, iar în maxim 48 de ore va trebui să fie depus la sediile ANAF din ţară, cu tot cu casele de marcat și POS pentru calcularea sumei ce va fi achitată statului.
Raportul X nu se va scoate de către cei care închiriază aceste echipamente, acesta va fi scos de către inspectorii ANAF.
Din suma strânsă de nuntași ar urma să fie percepute următoarele taxe și impozite: 16% impozit pe venit, 6,5% contribuţii la sănătate și 10,5% CAS. Proiectul realizat de deputatul PSD Gheorghe Ciobanu este încă în stadiu de analiză.

Sursa defecti.ro

(N.R. acesta este un pamflet, bazat pe o ştire reală:

Din suma strânsă de nuntaşi ar urma să fie percepute următoarele taxe şi impozite: 16% impozit pe venit, 6,5% contribuţii la sănătate şi 10,5% CAS. Proiectul realizat de deputatul PSD Gheorghe Ciobanu este încă în stadiu de analiză.)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate