Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Fagurii de miere

in Sanatate

faguri de ceara

Din vremuri străvechi, fagurii de miere sunt folosiţi ca atare în medicina populară în combaterea bolilor aparatului respirator, a răcelilor banale sau a stărilor gripale, în combaterea bolilor aparatului digestiv, a stomacului, de ficat sau rinichi, a stărilor de slăbiciune din convalescenţe şi chiar a intoxicaţiilor alcoolice.

Se crede în multe părţi ale lumii, în popor, că o bucată mică de fagure luată în gură, amestecată încet şi înghiţită în fiecare dimineaţă, poate să apere de boli infecţioase, crescând rezistenţa organismului şi prevenind îmbolnăvirile, mai ales în sezonul rece sau în timp de epidemii.

Căpăcele de faguri în miere.

Căpăcelele de faguri rezultate la recoltarea mierii prin descăpăcirea fagurilor, se pun în borcane curate de sticlă sau ceramică smălţuită, umplându-se până la 3 sferturi, apoi se complectează restul cu miere şi se închid ermetic.

Dacă sticla nu este colorată, se înveleşte într-un ambalaj opac ) hârtie, carton, etc).

Se păstrează cel mult un an, la loc uscat, întunecos şi răcoros.

Administrare: se dă copiilor peste 3 ani 1-3 linguriţe pe zi, după vârstă, adulţilor 1-3 linguri pe zi.

Acţiuni farmaceutice: dezinfectante, bacteriostatice, de creştere a capacităţii naturale de apărare a organismului sunt datorate atât propolisului pus de albine printre straturile de ceară care formează căpăcelele, cât şi mierii.

Acţiunile cerii îi dau acestui leac o utilizare în plus în unele afecţiuni digestive (diaree, etc)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate