Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Fara indicatoare in limba romana: aceasta este decizia luata de o primarie.

in Extern

Potrivit moldNova.eu, in localitatea Chirsova, municipiul Comrat , din Unitatea Teritoriala Autonoma Gagauzia, Gagauza, vechile indicatoare cu denumirile strazilor vor fi inlocuite cu altele noi – inscriptionate in limba rusa si in limba gagauza, insa nu si in limba romana. Primarul din Chirsova spune ca inca din anii ’90 isi dorea sa ia aceasta masura, pentru a le usura sarcina celor cauta o anumita adresa – de pilda, postasi sau paramedici. Fabricarea si montare anoilor placi va costa 40.000 de lei moldovenesti (8.000 RON).

5AE17378-19D5-450E-93E6-410BDA25047B_mw1024_s_n

Insa, desi face parte dintr-o regiune autonoma, Chirsova este totusi o localitate din Moldova si, teoretic, limba romana (sau „moldoveneasca”) ar trebui sa fie folosita aici. Mai mult, potrivit moldNova, Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati a implementat in ultimii ani in Gagauzia un proiect pentru profesorii si elevii din regiune, cu sprijin financiar din Romania.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate