Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Fara precedent de la Revolutie! Masuri de urgenta luate de Romania de frica Rusiei!

in Politic
armata_romana_ziuavechero_488

România trece la măsuri dramatice pentru a-și moderniza armata. Motivată de temerile privind o eventuală agresiune a Rusiei, de îngrijorările legate de vechimea armamentului său și de dorința de a-și proteja țara vecină, Republica Moldova, guvernul României s-a angajat să crească cheltuielile pentru Apărare, în următorul deceniu, potrivit Vice News.

Un document recent apărut în presa din România arată că guvernul intenționează să utilizeze o procedură de urgență, prin care se vor aloca mai multe fonduri de stat pentru companiile autohtone din domeniul Apărării. Raportul susține că lipsa investițiilor din industria de Apărare „ar putea leza interesele de bază și de securitate ale statului român”.

Acesta este același stil de retorică folosit în primăvara anului 2014, când Româniaa anulat datoriile a 15 companii din domeniul Apărării, pentru le a evita falimentul. Astfel, România vrea să fie pregătită pentru a evita un scenariu asemănător, celui petrecut în Ucraina și Crimeea, pe teritoriul său, în Republica Moldova sau în Transnistria.

Rusia „a recurs la forță pentru a-și redesena granițele și toate aceste lucruri grave se petrec lângă noi și nu le putem ignora”, a declarat președintele României Klaus Johannis, la începutul acestui an. În scopul de a se proteja împotriva instabilității politice și a amenințării agresiunii Rusiei, partidele parlamentare din România au semnat un acord cu privire la creșterea cheltuielilor pentru Apărare până la nivelul de 2% din PIB, din anul 2017.

Aceasta a fost pentru prima dată după căderea comunismului, când partidele românești au ajuns la o înțelegere cu privire la o problemă de Apărare. ”Datorită rivalității dintre partide și a corupției, un astfel de consens național este foarte rar în politica din România”, a afirmat dr. Aurel Braun, profesor de relații internaționale și științe politice de la Universitatea din Toronto, Canada.

Acest consens națioanl surprinzător semnaleaza cât de îngrijorat poate fi guvernul României de posibila agresiune a Rusiei, în viitor. ”România este în Uniunea Europeană și în NATO, fiind țara care are cea mai mare frontieră de stat cu Ucraina și este cea mai apropiată de regiunile Donbass și Crimeea. Deci, există preocupări serioase cu privire la instabilitatea și insecuritatea din regiune”, a declarat Paul Ivan, un analist de la Centrul de Politică Europeană de la Bruxelles.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate