Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Femeie musulmană investește peste un miliard de dolari anual. Vezi ce se ascunde dincolo de burka

in Evenimente/Extern/Stiri online

sheikha-mayassa-al-thani_416x416Sheikha Al Mayassa bint Hamad bin Khalifa Al este una dintre cele mai puternice femei din Quatar, care în numele țării a investit peste un miliard de dolari în obiecte de artă. În calitate de șef al Muzeelor din Quatar, femeia colecționează diverse piese de artă de mare valoare, atât pentru publicul iubitor de artă, cât și pentru colecția personală. Printre meritele femeii musulmane se numără și achiziționarea pieselor lui Damien Hirst, Takashi Murakami şi Richard Serra. Întru-un interviu acordat CNN, Sheikha Al Mayassa vorbește despre importanța artei în societate și despre cea mai frumoasă misiune a sa: supervizarea achiziționării tabloului lui Paul Gauguin „When Will You Marry” de către statul Quatar, contra sumei de 300 de milioane de dolari.

“Arta este foarte puternică, deoarece nu are limite şi nu trebuie să aparţină niciunei ţări, religii sau clase sociale. Arta aduce oameni din toate categoriile sociale împreună, vorbind toţi despre o idee”, a declarat Sheikha Al Mayassa, femeia cu burka, care dorește să convingă lumea că arta este o educație.

Sheikha Al Mayassa are 34 de ani, este căsătorită și are doi copii. S-a născut în familia regală din Quatar, iar ciuda meseriei sale, aceasta nu a studiat artele. Femeia este licențiată în Științe Politice. În prezent conduce organizația Muzeelor din Quatar, organizație care are un capital de 1 bilion de dolari.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate