Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Femeile care nu se spală niciodată. Metodele lor de igienă și frumusețea uimitoare

in Articole

Namibia la graniță cu Angola, Africa de Sud. Aici câteva căsuțe primitive de lemn și paie reprezintă „acasă” pentru tribul Himba. Oamenii, care trăiesc în deplină egalitate de drepturi între femei și bărbați, s-au specializat în creșterea animalelor, în special capre. Traiul și-l duc din ce le oferă natura, apa fiind un adevărat lux. Spălatul pe corp, irosirea apei în acest mod este interzisă. Paradoxal, femeile Himba au fost catalogate de către cercetătorii care au ajuns aici, ca fiind cele mai frumoase din lume. De sub roșiatica vopsea pe care o poartă, se poate observa pielea fină, netrecută de vreme, iar podoabele capilare sunt transformate în niște coafuri bizare, dar atrăgătoare în același timp, care parcă fac ochii negri, alungiți să lumineze și mai frumos. Cum apa este atât de prețioasă, femeile au apelat la trucuri pentru a se menține curate și atrăgătoare. Vopseaua roșie o poartă tot timpul pe piele, pentru că spun ele, le apără de soarele african și înțepături de insecte, care ar putea deopotrivă să le afecteze frumusețea și sănătatea.

Restul corpului, inclusiv părțile intime sunt spălate la fum. Amestecă ierburi speciale, numai de ele cunoscute, frumos mirositoare, iar fumul din focul mocnit este lăsat să pătrundă în piele timp de câteva minute. Incredibil, dar nimeni niciodată nu a fost bolnav din cauza faptului că nu s-a spălat cu apă și săpun. O jurnalistă britanică a încercat experiența.

himba

Părul femeilor este un alt element care le deosebește de alte triburi și le face mai frumoase. Coafurile impresionante sunt făcute cu grăsime animală, vopsea, paie și noroi. Executarea unei astfel de coafuri poate dura și până la o zi, motiv pentru care femeile dorm cu capul pe o bucată de lemn care le susține gâtul și astfel păstrează părul impecabil pentru mai mult timp.

himba5

„O fată nemăritată poartă de obicei două cozi împletite, sub o formă decisă de clanul din care provine tatăl ei. Puține dintre ele au o singură coadă, ceea ce semnifică de obicei că au un frate geamăn. Iar dacă o fată poartă șuvițe pe față, atunci înseamnă că a ajuns la pubertate și că trebuie să-și acopere chipul de bărbați. Iar femeile care sunt măritate de un an sau au născut, atunci poartă un acoperământ din piei de animale”, a explicat fotograful Eric Laffourgue.

himba 4

Himba este unul dintre cele mai moderne triburi din Africa. Aceștia au acceptat ajutorul guvernului din Namibia de a se integra în societate, învață despre fertilizarea pământului și protejarea naturii și își trimit copiii la studii în școli mobile, idee adoptată de autorități ca soluție pentru dezvoltarea acestora. Himba a păstrat însă și câteva tradiții vechi, mai ales în materie de igienă și frumusețe, noțiuni care pentru lumea modernă sunt noi și de neimaginat.

himba3

himba2

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate