copiii-sunt-sacrifica-i-in-ritualuri-tradi-ionale_396379

Fenomen înfiorător in Africa, cel al sacrificiului uman. Dovezi cu numeroase cazuri de sacrificii umane

in Articole de

Republica Uguanda, din estul Africii se confruntă cu un fenomen înfiorător, cel al sacrificiului uman, se precizează într-un raport al AHSTTF (Anti-Human Sacrifice and Trafficking Task Force), o autoritate ugandeză creată cu scopul eradicării acestui macabru obicei.

copiii-sunt-sacrifica-i-in-ritualuri-tradi-ionale_396379

Guvernul solicită sprijinul organizațiilor internaționale pentru apărarea drepturilor omului, prezentând dovezi cu numeroase cazuri de sacrificii umane.

În cuprinsul comunicatului, se arată că Protecția Copilului din Ugandaînregistrează în fiecare lună cel puțin trei cazuri. Persoanele cu funcții importante și cu o situație financiară prosperă, sunt autorii morali ai crimelor. Șeful AHSTF, Moses Binoga, menționează dosarul unui politician influent, care din dorința de a obține o funcție importantă în stat, a plătit 14.000 de euro unui vraci, ce i-a promis că-l va ajuta, doar dacă va sacrifica un copil.

Politicianul nu a ezitat și a acceptat condițiile vraciului. În acest scop, o fetiță de doi ani, a fost răpită și ucisă. O altă situație similară este cea a omului de afaceri Godfrey Kato Kajubi, condamnat pe viață în 2012, pentru că a contractat uciderea unui băiat în vârstă de 12 ani, în îndeplinirea unui ritual.

Binoga mai precizează că în luna mai au fost raportate cinci cazuri de sacrificii de copii, însă se presupune că numărul ar fi mai mare. Unul dintre cele mai îngrozitoaresacrificii ritualice, a fost cel al copiilor, Kanani și Sylvia, găsiți fără viață cutrupurile mutilate, la marginea unei păduri. Vraciul care a executat crima a fost descoperită de doi îngrijitori de animale. Aceștia l-au lovit cu atâta violență, încât a decedat în timp ce era transportat la spital.

„Avem nevoie de ajutorul comunității internaționale. Nu mai avem control asupra acestui fenomen nebun, sacrificiul de copii. Guvernul nu face față acestor nenorociri”, a declarat Shelin Kasozi, inspector la Protecția Copilului, informează Daylmail. În februarie 2015, un Plan Național de Acțiune, care interzicea comiterea crimelor ritualice, a fost elaborat de Guvernul Uguandei.

Binoga avertizează că vracii și vindecătorii tradiționali, nu pot fi opriți, atât timp cât serviciile lor sunt solicitate de oameni care au o astfel de credință.

Citeste mai mult aici

loading...
Loading...

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Ultimile din Articole

Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web