Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Festivalul vegetarienilor din Thailanda. Automutilarea gurii păcătoase

in Articole/Curiozitati/Extern

Zeci de bărbați și chiar femei se automutilează în cadrul unui festival al vegetarienilor organizat în Pucket, Thailanda, prin care se aduc sacrificii celor 9 Zei-Împărați, zei care și-au dat viața în lupta împotriva dinastiei Qing.

Timp de nouă zile este interzis consumul de carne, alcool și întreținerea de relații intime. Participanții își perforează gura și fața și își introduc diferite obiecte ascuțite, de la simple instrumente de bucătărie la săbii și chiar pistoale.

Ritualul este împrumutat de la sărbătoarea Thaipusam din India, unde credincioșii se automutilează introducându-și cârlige în piele menite să poarte ofrandele zeilor. În Thailanda însă, automutilarea se face cu ajutorul medicilor și numai după ce participantul s-a pregătit intens pentru durere cu săptămâni înainte de începerea festivalului.thaipusam

Legătura dintre vegetarieni și automutilare se află în cultura asiatică. Credința spune că trupul este o închisoare pentru suflet, motiv pentru care trebuie pedepsit pentru eliberarea acestuia. Carnea este considerată otrava trupului, iar gura păcătoasă este pedepsită astfel, pentru că s-a lăsat pradă tentației în tot restul anului.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate