Fiscul face exces de zel! A reuşit marea confiscare: Nişte urzici de 5 lei

in Spiritualitate

Recent, zelul ANAF adus la o situație cel puțin absurdă: agenții anti-fraudă au confiscat toate urzicile unei bătrâne din Vrancea cu motivul că nu avea certificat de producător! 
În ultimele zile Fiscul face exces de zel dând amenzi uriașe și închizând magazine chiar și pentru o lipsă în gestiune de 50 de lei.

Cel mai recentă ispravă a inspectorilor antifraudă este confiscarea urzicilor pe care o bătrână le vindea într-o piață din Vrancea, scrie jurnalista Alexandra Tătaru într-un articol pentru Adevărul.

“Culmea e că nu pentru milioane de euro, ci pentru “doi lei” amărâţi, nici măcar pentru zile negre. Urzici? Certificat de producător pentru urzici? Sper că te-au urticat urzicile atunci când le-ai confiscat şi ai căutat mult în catalogul de legi care e articolul potrivit pentru urzici! Ai mâncat vreodată borş de fasole cu lobodă? Nu ai nevoie de milioane din amenzi pentru asta! Ar fi mâncarea vieţii tale în cazul în care eşti obişnuit doar cu ceafa de porc la grătar!”, scrie Tătaru.

“Ai reuşit LOVITURA vieţii tale! Ai acoperit gaura din buget cu o grămadă de urzici! Urticaria, oare, deşteaptă românul?”, conchide jurnalista.

Un alt caz este cel al unui magazin din Suceava care a fost închis de către ANAF pentru o lipsă în gestiune de 50 de lei.

Șeful ANAF, Gelu Diaconu, a recționat după ce micii întreprinzători au fost luați cu asalt de către Fisc. Acesta susține că inspectorii nu pot ignora infracțiunile economice minore pentru că, adunate, toate aceste cazuri „mici” înseamnă sute de milioane de euro care nu mai ajung la bugetul de stat.

„Nu putem neglija mica evaziune. Pentru că, adunate, toate aceste cazuri „mici” înseamnă sute de milioane de euro care nu mai ajung la bugetul de stat. Și, apoi ne plângem că nu sunt bani pentru școli și spitale”, a adăugat Diaconu.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.