Forme farmaceutice cu polen si pastura

in Agronomie

Ca sa beneficiem de aceste produse ale stupului ,respective polenul si pastura,oamenii de stiinta au pus la punct o serie de protocoale de tratament,cele mai agraeate forme farmaceutice cu polen recoltat de albine sunt cea de tableta si ,respective,de capsula.

 

Pentru procesarea polenului sub forma de tablete,cea mai simpla modalitate consta in obtinerea unei paste de polen cu miere ,ce reprezinta baza de comprimare.Aceasta metoda nu necesita aditivi ,ci numai guma arabica sau putina ceara,care pot fi incorporate in aceasta masa.

Acoperirea comprimatlor cu ceara ofera posibilitatea de a reduce riscul la  alergie,intrucat se evita contactul cu membranele mucoase.

O alta metoda de consum este cea capsulata.Capsule dure de gelatina de dimensiunea 0 sau 00 permit consumul de polen cu grauncioare sau cu pudra  macinata sau o pasta de polen cu miere (care asigura si o buna conservabilitate produsului).Combinatiile pot fi facute si cu propolis si cu laptisor de matca (liofilizat).

Capsulele obtinute se pastreaza in  flacoane de sticla bruna sau flacoane de plastic.Se recomanda ca aceste capsule sa fie pastrate la frigider si consummate in interval de 6 luni (nu  se  adauga nici un fel de  agent de conservare).

 

Exemple:

  • POLENAPIN -comprimate cu polen recoltat de albine.
  • POLENOLECITIN – sub forma de granule.
  • POLEN –grauncioare de diferite marimi si culori.
  • REVIPOL – comprimate

 Nu in ultimul rand putem spune ca ,asa cum nu exista medicamente atotvindecatoare,nici despre produsele stupului nu se poate spune ca vindeca orice,indiferent de vechimea si de gravitatea afectiunii.

Se poate afirma insa ca acestea prezinta deopotriva o actiune preventiva si o actiune curativa,ca pot actiona complementar cu solutia alopata sau chirurgicala,dar si ca pot da rezultate ,mai cu seama  in combinatie cu produsele fitoterapice, in unele situatii in fata carora medicina clasica se declara neputincioasa.

 

Acesta este si motivul pentru care, pe plan mondial ,reprezentantii de prim rang  al medicinei moderne arata fata de apiterapie ,ca si fata  de fitoterapie , o receptivitate tot mai evidenta.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.