Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Forţa tămăduitoare a sării de bucătărie

in Sanatate

1889_09-22-sarea de bucatarie

Folosirea excesivă a sării scade cantitatea de spermă şi poate deveni cauza unor boli de piele, a bolilor de ochi, a slăbirii vederii.

Sarea intră în compoziţia unor medicamente pentru eczeme. Ea este folosită în toate cazurile de tumori ale mucoaselor, împotriva mâncărimilor, podagrei. Dacă se amestecă cu ulei de măsline, oţet şi miere, este un mijloc eficace împotriva difteriei şi a tuturor tipurilor de anghine. Sarea amestecată cu miere este folosită pentru vindecarea înţepăturilor de albine, bondari sau viespi. În cazul tumorilor se amestecă sare cu stafide, mentă uscată şi oţet şi se pun comprese pe locurile afectate. În cazul otrăvirii cu ciuperci trebuie să beţi oţet cu miere şi sare (la un pahar de apă fierbinte se pun 2 linguriţe de miere, una sau 2 linguriţe de oţet de mere şi o linguriţă de sare, amestecul trebuie să fie plăcut la gust).

La ce mai puteţi folosi sarea

Sarea amestecată cu oţet se foloseşte sub formă de comprese în cazul cojilor din cap, al eczemelor. Amestecată cu miere şi oţet, sarea se foloseşte şi în hidropizie (boala cauzată de acumularea patologică de apă în cavităţile naturale ale corpului sau în ţesuturi). Gargara cu sare şi oţet se foloseşte în afecţiunile gingiilor şi pentru dinţii care se clatină. Clătirea gurii cu apă în care aţi dizolvat sare este folosită pentru întărirea gingiilor şi pentru vindecarea rănilor, care se formează atunci când este scos un dinte. În cazul paradontozei este bine să vă masaţi gingiile cu sare dizolvată în miere (la 20g de miere adăugaţi 5-10g de sare de bucătărie şi amestecaţi bine). În cazul hemoragiilor nazale o linguriţă rasă de sare de bucătărie se pune într-un pahar cu apă rece, se amestecă, iar soluţia obţinută se inhalează de 10-15 ori pe nări (de fiecare dată vă ţineţi respiraţia câteva secunde înainte de a elibera aerul). Această procedură trebuie repetată zilnic, iar după o săptămână hemoragiile nazale vor dispărea. 

Sarea la tigaie e un tratament foarte bun

Tratarea diverselor boli cu ajutorul sării fierbinţi încălzite într-o tigaie (cea mai bună este sarea marină, dar se poate folosi şi sare de bucatarie) se foloseşte de foarte mult timp în medicina tradiţională (sarea după ce a fost încinsă se pune într-un săculeţ din in şi se aplică pe diverse părţi ale corpului: în zona frunţii şi a nasului, în zona bronhiilor, a tălpilor – în cazurile de răceală; în zona mijlocului – în cazurile de radiculită). Înainte de a aplica săculeţul cu sare trebuie să spălaţi bine cu apă locul bolnav. În cazul mâinilor şi picioarelor reci este foarte indicată dezmorţirea lor prin frecarea tălpilor şi a palmelor cu un săculeţ în care aţi pus sare marină încinsă. Sacul se coase sub forma unei pungi de tutun pe măsura tălpii (astfel încât toată talpa să aibă loc pe suprafaţa săculeţului). Efectul este dublu: întreg organismul se încălzeşte şi, în acelaşi timp, are loc un masaj al tălpilor şi palmelor, acolo unde se găsesc numeroase puncte active din punct de vedere biologic, legate practic cu toate organele. 

Sarea are o acţiune dăunatoare atunci când este combinată cu diverse grăsimi (slănină) şi produse care trebuie consumate reci (untul). 

Tratamente pe bază de sare

În anii ’30 ai secolului trecut la Petersburg (Rusia) a fost inventat un medicament pe bază de sare pentru tratarea contuziilor, a cancerului de piele, a paraliziei, a durerilor de cap, a erizipelului, a reumatismului şi chiar a unor diverse boli inflamatorii interne şi externe. Iată cum se pregăteşte acest medicament: într-o sticlă puneţi coniac puţin mai mult de jumătate, adăugaţi sare măruntă şi bine uscată până când coniacul a ajuns la gâtul sticlei, după care agitaţi sticla câteva minute. Când sarea s-a depus (după 20-30 min.), medicamentul este gata pentru a fi folosit. Înainte de a-l folosi agitaţi din nou sticla, pentru că depunerile de sare vă pot provoca dureri în contact cu rana. 

Acest medicament nu se foloseşte niciodată singur, ci numai amestecat cu apă fierbinte (o parte de medicament şi 3 părţi de apă). De obicei este indicat să luaţi 2 linguri din medicament amestecate cu 6 linguri de apă fierbinte pe stomacul gol, cu o oră înainte de micul dejun. Femeile şi bolnavii foarte slăbiţi pot lua câte o lingură din acest medicament cu 8-10 linguri de apă fierbinte. În cazul apariţiei vărsăturilor sau greţurilor, puteţi să beţi înainte de a lua medicamentul 2 ceşti cu apă caldă. Medicamentul este foarte eficient în stadiile incipiente ale răcelii.

Pentru uz extern medicamentul se foloseşte nediluat.

Pentru tăieturi se leagă rana cu o pânză înmuiată în această soluţie. Bandajul nu se înlătură până când rana nu se vindecă, ci doar se umezeşte din exterior de 3-4 ori pe zi.

Pentru înţepăturile de insecte se pun comprese cu acest medicament pe locul afectat, câte 10-15 min.de 4-5 ori pe zi.

Împotriva ameţelilor se frecţionează creştetul capului cu medicament aproximativ o jumătate de oră înainte de culcare.

În cazul congestiilor cerebrale se frecţionează creştetul capului timp de 15min. înainte de culcare. Procedura se repetă 3-4 zile. Dimineaţa pe stomacul gol se iau două linguri din acest medicament amestecate cu 6-8 linguri de apă fierbinte. Acest tratament este contraindicat în hipertensiunea arterială.

În cazul durerilor de cap se frecţionează de asemenea creştetul capului timp de 15 min. Dacă durerea nu trece, se ia o lingură de medicament cu 6-8 linguri de apă fierbinte. Tratamentul acesta este contraindicat în hipertensiunea arterială.

În cazul durerilor de urechi se pun cu pipeta câte 5-6 picături de medicament în ureche. De obicei sânt suficiente trei asemenea proceduri.

Împotriva reumatismului se frecţionează locul bolnav de 1-2 ori pe zi timp de două săptămâni. Dacă durerea revine în mod constant, puteţi lua şi 12-14 zile dimineaţa pe stomacul gol câte 2 linguri de medicament amestecate cu 5 de apă fierbinte.

În cazul luxaţiilor frecţionaţi-vă bine locul afectat cu această soluţie.

În osteoporoză amestecaţi 3 vârfuri de cuţit de piper negru, un pahar de sare grunjoasă, 0,5 litri de coniac. Se lasă la macerat 5 zile. Se pun apoi comprese cu această soluţie pe locurile dureroase.

În cazul întinderilor musculare se amestecă sare simplă de bucătărie cu făină în proportie de 1:1, se adaugă puţină apă, se obţine astfel o cocă tare. Locul bolnav trebuie acoperit cu această cocă, deasupra se pune o hârtie, după care se bandajează cu un prosop cald.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate