Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Fost ministru MAI l-a denuntat pe Dragnea in fata judeatorilor! De data asta numai scapa!

in Politic

Fostul ministru MAI Gabriel Berca a declarat în fața instanței supreme că Liviu Dragnea a dat un „ordin trecut la secret” pe vremea când era ministru al Dezvoltării Regionale, prin care a aprobat finalizarea școlii din comuna Ardeoani, finanțare care i-a fost imputată ulterior lui, ca ministru de Interne. Gabriel Berca a fost audiat ca inculpat, joi, la instanța supremă, în dosarul în care a fost condamnat pe fond la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență în legătură cu lucrări exorbitante la școala din comuna Ardeoani, județul Bacău, informează news.ro.

“Rusu Viorel a indus în eroare organele de anchetă. Acea şcoală a fost plătită nu prin hotărâre de Guvern ci prin ordin al ministrului Dezvoltării Regionale din 2014, ordin semnat de Liviu Dragnea şi trecut la secret, nepublicat în Monitorul Oficial. Nu poţi folosi fondul de rezervă al Guvernului pentru o lucrare veche. Ultima plată alocată prin ordinul 2209 din 2014 s-a făcut la 12 decembrie 2014, iar HG 1169 a fost dată în 30 decembrie 2014, când banii erau deja cheltuiţi, pentru a fi acoperită nelegalitate comisă prin ordinul de ministru”, le-a spus Berca judecătorilor.

Fostul ministru a mai spus că lucrările au fost supraevaluate, ajungând la 450 de euro pentru un metru pătrat, la o suprafaţă construită de 3.000 de metri pătraţi.

Berca a arătat că ştie din relatările colegilor de partid că omul de afaceri Viorel Rusu a fost sponsor al PDL Bacău, dar că acesta a încetat să mai finanţeze partidul când a devenit el preşedinte al organizaţiei Bacău.

Întrebat de procurorul DNA cine a plătit materialele electorale tipărite la tipografia omului de afaceri Laurenţiu Ganea, Berca a spus că primii candidaţi de pe liste îşi plăteau campania.

“Primii şase candidaţi de la Consiliul Local şi Consiliul Judeţean au depus câte 150 de milioane de lei vechi în contul PDL Bacău şi de acolo şi-au plătit materialele promoţionale. Pentru ceilalţi candidaţi de pe liste a plătit Laurenţiu Ganea”, a precizat Berca.

Fostul ministru a mai arătat că, în perioada 2009-2010, Primăria din Ardeoani avea nouă contracte de lucrări cu firma lui Viorel Rusu.

“În toate litigiile primăriei cu Rusu, instituţia nu şi-a făcut apărarea şi nu a formulat căi de atac. Primarul a încheiat un act adiţional, în august 2010, la contractual de construire a şcolii, fără să aibă sursă de finanţare.  A două a zi, Rusu a dat primăria în judecată, iar în octombrie a executat silit instituţia”, a adăugat Berca.

El a respins afirmaţiile lui Viorel Rusu potrivit cărora i-a promis ajutor pentru plata lucrărilor de construcţie efectuate la şcoala din Ardeoani.

“Deşi Rusu susţine că i-am făcut promisiuni de ajutor pentru finanţarea construcţiei şcolii încă din aprilie 2010, acest lucru nu este adevărat, deoarece pe atunci eram independent, plecasem din PNL şi îmi pregăteam intrarea în alt partid. În 2010 am devenit membru PDL şi m-am ocupat de organizarea alegerilor de la Bacău”, a mai spus Berca.

Instanţa a stabilit următorul termen de judecată pentru 13 aprilie.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate