Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Fotbalul, drogul care ucide

in Articole/Sport

Este definit ca fiind sportul rege al mapamondului, deși încă există țări unde fotbalul este mai puțin în vogă decât alte sporturi. Ia naștere în Anglia, anul 1857, ca simplu hobby al bărbaților, prima echipă fiind FC Sheffield, o echipă de fotbaliști care disputau meciurile între ei, iar criteriile după care se formau cele două echipe erau destul de simple: căsătoriți VS necăsătoriți sau angajați VS șomeri. Astăzi vorbim de fotbal ca de un adevărat fenomen al sportului, ca de un ”must” al umanității.

Suporterii sunt chiar mai importanți decât jucătorii. Arta fotbalului nu poate fi desenată fără o peluză de microbiști care să întrețină atmosfera și să judece succesul și eșecul. Unii dintre ei au mers atât de departe cu dragostea pentru fotbal, încât și-au dat viața pentru iubita lor neprețuită, fotbalul.

Manolo, cel mai înfocat suporter al Universității Craiova s-a sinucis după ce echipa a retrogradat. Manolo avea 53 de ani și a fost unicul microbist care niciodată nu a renunțat să își susțină echipa favorită. Nu pierdea niciun meci, era atât de înfocat încât a trăit pentru fotbal și a murit tot pentru el. Viața lui și-a pierdut sensul când Universitatea Craiova a pierdut în fața echipei Dinamo și a trecut în divizia a doua.

Sensul vieții l-a pierdut și John Macharia, în vârstă de 28 de ani, suporter al echipei de fotbal Manchester United, care s-a aruncat în gol de la etajul șapte după ce echipa sa a pierdut un meci.

Chiar dacă e greu de crezut că fotbalul poate naște o pasiune fără margini și în rândul adolescenților, moartea unei copile de doar 15 ani din Nepal a zguduit lumea fotbalului în anul 2014. Pragya Thapa s-a spânzurat după ce echipa sa favorită, Brazilia, a pierdut semifinala cu Germania de la Cupa Mondială, înfrângere considerată de către iubitorii de fotbal, ca fiind ”umilitoare” dat fiind scorul de 7-1 în favoarea Germaniei.

Psihologii avertizează că relația cu sportul dusă la fanatism, poate dăuna grav percepției realității. Bărbații cel mai adesea, au tendința de a identifica propria persoană cu jucătorul de fotbal, iar factori importanți sunt marcarea golului, care întărește stima de sine și pe de altă parte, eșecul, care duce la depresie și în unele cazuri chiar la suicid, cu atât mai mult când există la mijloc și o sumă de bani pariată și pierdută.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate