Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Fotografia digitala

in Educational

O fotografie inregistrata digital este compusa din numerosi pixeli sensibili la lumina, care creeaza o imagine ce poate fi vizionata pe monitorul unui calculator sau pe ecranul camerei digitale. Fotografiile digitale sunt formate din patratele minuscule – picture elements sau pixeli. Calitatea imaginii digitale, printata sau afisata pe ecran, depinde de numarul de pixei folositi la crearea ei.

 
Marimea unei fotografii digitale poate fi specificata pe 2 cai: dimensiune in pixeli sau prin numarul de pixeli continut de acea imagine (de exemplu: aceeasi imagine poate avea 1600 x 1200 pixeli sau 1.92 mil pixeli).
Imaginea digitala poate fi obtinuta pe 2 cai: camera digitala sau scanner (pentru o fotografie digitala existenta).

 

 

Camera digitala
-majoritatea seamana cu aparatele traditionale, memoria poate fi incorporata in camera sau pe card; numarul de imagini  stocat depinde de calitate.

 

 

De ce digital?
-odata capturata, imaginea este in format universal, usor de distribuit si folosit;

-se pot folosi programe de editare a imaginii pentru imbunatatiri, se pot realiza colaje, se indeparteaza efectul ochi rosii;

-economisesti bani – nu cumperi film si nu developezi;

-afiseaza imaginea imediat, si poti vedea daca au iesit bine;

-poti vedea imaginile inainte de a le printa, le poti modifica sau sterge;

-nu foloseste chimicale toxice care pot polua.

 

3 PASI IN FOTOGRAFIEREA DIGITALA

1. Capturarea imaginii– tastatura introduce imaginea in calculator dar exista si alte dispozitive care fac acest lucru, cum ar fi mouse-ul, sistemul de recunoastete a vocii, scannere etc.;
-camera digitala captureaza imaginea in format digital/cea traditionala captureaza imaginea in cadre, pe film, care pot fi scanate pentru a fi convertite in format digital;
-camerele video captureaza imaginea in format video, poti folosi aceste cadre pentru a izola imagini separate si  sa le salvezi ca imagini traditionale.

 

2. Procesarea imaginilor
-imaginea poate fi manipulata in Photoshop, poti imbunatati o imagine, poti modifica marimea imaginii, poti realiza colaje, o poti face mai clara prin filtre, poti combina 2 imagini pentru a crea un efect tridimensional, poti converti imaginea in alt format.

 

3. Afisarea imaginii
-poate fi vizibila prin printare, in format electronic pe site-uri sau e-mail, imprimare pe obiecte etc.

 

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Educational

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate