Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Fotografia – limbaj pictural

in Arta

FOTOGRAFIA – reprezinta vizuala directa a unui subiect sau eveniment.

 
Astazi FOTOGRAFIA – considerata universala,cu cat limbajul ei e mai general,cu atat e mai folositoare.
– limbaj pictural(care devine folositor cand cineva are ceva de comunicat).

 
Citirea unei imagini: importanta e privirea in detaliu a imaginii: ce e caracteristic unui portret,ce trebuie eliminat,care e partea cea mai interesanta a unui om,ce reflecta expresia fetei,ce intelesuri ascund luniile fetei,care este cauza lor.

 
Privitorul –persoana interesata de subiect.
-ii da crezare imaginii,crede ca even a avut loc si ii este prezentat partial sau in intregima.
Fotografiile se constituie in dovezi evidente si incontestabile ale faptului ca evenimentele  s-au petrecut in realitate.

 
Fotografia – se poate realiza doar prin prezenta fotoreporterului si a aparatului,trebuie sa surprinda moment de maxima intensitate.
– poate fi indelung studiata, se redescopera planuri noi.

 

 

ANDREAS FEIMINGER – “Pentru a retine atentia cuiva trebuie sa aiba ceva de comunicat,sa aiba continut,sa fie informativa,educativa,interesanta,amuzanta sau mobilizatoare. Continutul poate fi incorporat in fotografie intr-o varietate aproape nelimitata. Refuzul de a privi fotografiile care socheaza este ca si teama de a privi realitatea in fata. Unele lucruri trebuie sa fie infruntate fie ca plac sau nu. O fotografie de continut e ca unul dintre cele mai puternice instrumente pentru a trezi reactia publica”.

 

Fotografia de presa – forta imensa ce actioneaza si modeleaza multe opinii.
Caracteristici de baza

 

 

AUTENTICITATE – caliatate unica a foto in comparatie cu celelalte forme de reprezentare vizuala. Aparatul foto – martor ocular.Desi se spune ca “aparatul nu minte”, fotografiile pot induce in eroare, datorita modalitatilor de surprindere ale fotoreporterilor.

 

 

PUTEREA DE SOC – insusire a imaginii care il forteaza pe privitor sa observe in mod constient o fotografie (aceasta trebuie sa fie cu totul neobisnuita pentru a atrage privirile); reprezinta una dintre calitatile esentiale ale unei fotografii  bune, dar nu e suficient pentru a fi o fotografie buna, trebuie sa aiba:

 

 

PUTERE EMOTIONALA – interesul si sentimentul fata de imagine sunt importanta, o persoana lipsita de sensibilitate nu o va observa; de asemenea, interesul fata de subiect e de baza pentru a crea fotografii bune.

 

 

CONTINUTUL – calitatea care poate fi incorporata in fotografie intr-o varietate aproape nelimitata; poate trezi reactia publica; numarul subiectelor interesate este infinit, in functie de fotoreporteri.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Arta

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate