Fotografie inedită! Preşedintele Iohannis, alături de cel mai pitoresc cioban din munţi (FOTO)

in Stiri online

Klaus Iohannis, preşedintele României, a urcat duminică în Masivul Parâng, cu soţia şi câţiva apropiaţi, după ce recent a luat la pas traseele montane din Parcul Naţional Retezat. Mai mulţi turişti s-au fotografiat alături de el, iar cea mai inedită dintre fotografii este cea publicată de un cioban.

Preşedintele Klaus Iohannis a petrecut o parte a zilei de duminică în Masivul Parâng, alături de soţia sa şi câţiva apropiaţi. Echipat de munte, a urcat în zona Vârfului Cârja, iar mulţi dintre turiştii care l-au întâlnit pe traseu au făcut fotografii cu el. Cea mai inedită dintre ele a fost publicată de Filimon Vreja, un cioban din Parâng.

Filimon, personajul pitoresc din Ţinutul Momârlanilor, apare în imagine sprijinit în toiagul său de cioban, cu traistele pe umeri şi clopul pe cap, în timp ce preşedintele ţării este înfăţişat în pantaloni scurţi şi bocanci, cu rucsacul în spate. Fotografia a devenit virală pe reţelele de socializare.

Klaus Iohannis este pasionat de excursiile montane. În urmă cu o lună a urcat spre Lacul Bucura din Masivul Retezat, şi, de asemenea, a explorat de mai multe ori în ultimele luni Masivul Parâng.

Munţii Parâng, la poalele cărora se află oraşele Petroşani şi Petrila, sunt cei mai mari ca suprafaţă dintre masivele muntoase ale ţării noastre şi principala atracţie turistică a amatorilor de excursii care ajung în Valea Jiului. Munţii Parâng sunt traversaţi de cea mai înaltă şosea din România, Transalpina, care ajunge la altitudinea de peste 2.000 de metri. În masiv sunt un număr mare de lacuri glaciare, cele mai cunoscute fiind Mija, Călcescu, Roşiile şi Iezerul Îngheţat.

De asemenea, cel mai înalt vârf al masivului, Parângul Mare, are 2.519 metri. Peştera Muierilor, de pe valea Râului Galbena şi Peştera Polovragi, de pe valea râului Olteţ, completează numărul atracţiilor turistice din zonă, alături de staţiunea Parâng din vecinătatea municipiului Petroşani.

Citeste mai mult pe: Adevarul.ro 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.